Alföldi blog

Korbely György blogja

2014. sze 27.

Gémpihenő

írta: korbelygyorgy
Gémpihenő

10707153_1472880562985573_782373631_n.jpg_640x640

korbelygy készítette ezt a képet .

Tovább Szólj hozzá

instagram

2014. sze 25.

Heti kedvenc: Budapest Voices - Alternatívák

írta: korbelygyorgy
Heti kedvenc: Budapest Voices - Alternatívák

Ha különböző műfajok találkoznak, azokból vagy nagyon jó, vagy nagyon rossz dolog sül ki, a Budapest Voices esetében szerencsére az előbbiről van szó.

Bár nincs mindenki oda ezért a friss albumért, számomra mindenképpen fontos munkáról van szó, ami összefoglalja a magyar kortárs alternatív zenei élet fontos dolgait (vagy hogy is nevezzük, mondhatjuk úgy is, hogy a Sziget első generációjának muzsikája vagy éppen a Petőfi-rádiós holdudvar zené je).

Ennek megfelelően van Kispál és a Borz, Qumby, Tankcsapda, Hiperkarma, Péterfy Bori, Csókolom, de itt van a második vonal is: Kowalsky meg a Vega, Anna and the Barbies, Paso, Subscribe. 

Bár távoli a hasonlat, nekem Kamondy Ági Dalok Közép-Nirvániából című albuma jutott eszembe ...

Tovább Szólj hozzá

heti kedvenc budapest voices

2014. sze 23.

Hárman a kritikus tömegből - Slow Up Baselben és környékén

írta: korbelygyorgy
Hárman a kritikus tömegből - Slow Up Baselben és környékén

"Csalódott a család: az eső miatt ki kell hagynunk a mai autómentes napi tekerést, ami Baselből indul, mindhárom határmenti országot érintve" - ezt még vasárnap reggel twitteltem az erkélyről, miközben az időjárás tombolását figyeltem, ehhez képest később mégis jóra fordult egy kis időre, így gyorsan behajigáltuk a bringákat az autóba és irány az első pont, ahol rá tudtunk csatlakozni a menethez.

Ez még a német oldalon, egy Weil am Rhein nevű kisvárosban történt, ahol folyamatosan hömpölygő bringás tömeggel találkoztunk. Rövid idő után már a francia oldalon találtuk magunkat, majd Svájcban, egészen pontosan Baselben, mely az egész napi rendezvény alfája és omegája volt. 

A Slow Up című rendezvény egyszerre hasonlít egy ...

Tovább Szólj hozzá

critical mass slow up

süti beállítások módosítása