Alföldi blog

Korbely György blogja

2014. okt 05.

Ha kétszázan lájkoljátok, lesz polgármesteri vita

írta: korbelygyorgy
Ha kétszázan lájkoljátok, lesz polgármesteri vita

... vagy nem, de legalább elmondható, hogy a szándék megvolt. Vasárnap este ugyanis érdekes kezdeményezést indítottak útjára orosházi civilek (mit nem beszélek, nem olyan norvégfélék, hanem szimpla magánemberek, Fb-felhasználók): amivel a politika és a média adós, megpróbálják alulról megszervezni.

Mint ahogy az egyelőre névtelenséget kérő szervezők elmondták nekem, hiányolták a konkrét programokat, ezért létrehoztak egy fb-oldalt, a minek az a lényege hogy összehozzanak egy vitát a reménybeli polgármestereknek. Ezt attól teszik függővé, hogy hétfő délig összejön-e kétszáz lájk az oldalon.

jeloltek.jpg

Forrás: Facebook

Igaz, még az érintettekkel - vasárnap este lévén - nem tudtak beszélni, viszont úgy gondolják, számukra is ...

Tovább Szólj hozzá

orosháza választás2014

2014. okt 05.

Heti kedvenc: Pixies - Indie Sindy

írta: korbelygyorgy
Heti kedvenc: Pixies - Indie Sindy

A Pixies zenekarra jó régen, még a kilencvenes évek legelején figyeltem fel, ekkoriban az első számú forrás jó zenékből az MTV (igen, a Music...) 120 perc című műsora volt, melyben egy Paul King nevű fazon avatott be bennünket az akkor friss ellenkulturális zenék világába.

Aztán nem sokat hallottam a bandáról, nem is hallhattam, mert feloszlott és számomra viszonylag láthatatlanul állt össze. 2013-ban viszont megjelent ez az Indie Cindy című album, mely újra felhívta a figyelmet a Pixies-életműre, mely sokakra hatott, a Wikipedia szerint még a Seattle-sound legendájára, Kurt Cobainre is.

Sokkal több egyébként ez a lemez számomra, mint egy szimpla visszatérő album, mostanában szinte mindig ez szól a fülemben a vonaton, ...

Tovább Szólj hozzá

heti kedvenc

2014. okt 04.

Nagy visszatérők és borítékolható végeredmény - Néhány érdekesség a Békés megyei jelöltlistán

írta: korbelygyorgy
Nagy visszatérők és borítékolható végeredmény - Néhány érdekesség a Békés megyei jelöltlistán

Sokat nem tudok a helyi kampányról, mert a helyi sajtó továbbra is túl puha "választási etikai kódexszel" kötözte gúzsba saját magát, így lényegi dolgokról nem ír, fb-oldalakon lógni naphosszat nincs időm - viszont böngészgetve a polgármesterjelöltek listáját elég sok érdekességet találtam.

Az ugye megvan, hogy több helyen a képviselővé lett erős ember nem lehet polgármester újra, így nem indul Vantara Gyula Békéscsabán, Simonka György Pusztaottlakán és Dankó Béla Kondoroson. Az utóbbi két helyen számomra tök ismeretlen jelöltek indultak, Békéscsaba viszont egy igazán izgalmas ütközet lesz.

A Fidesz-KDNP ugyanis a volt kisgazda Hanó Miklóst indítja, aki bár termetét tekintve igen, politikai értelemben nem egy súlyos ...

Tovább Szólj hozzá

választás2014

süti beállítások módosítása