Alföldi blog

Korbely György blogja

2014. okt 25.

Bodeni tó, valaki a képen ma kilenc éves

írta: korbelygyorgy
Bodeni tó, valaki a képen ma kilenc éves

923796_528010830676961_1435762076_n.jpg_640x640

korbelygy készítette ezt a képet .

Tovább Szólj hozzá

instagram

2014. okt 24.

Cervinus: buli volt a 20 éves születésnap tiszteletére

írta: korbelygyorgy
Cervinus: buli volt a 20 éves születésnap tiszteletére

cervinus2_1414164848.jpg_800x533

Ez a régi újság néhány napja került elő, a Szarvas és vidéke című önkormányzati hetilap húsz évvel ezelőtt egy egész kolumnát szentelt annak, hogy beindult a helyi rádiózás. Valamiért nagyon tetszhetett a fejem a szerkesztőknek, mert két helyen is szerepelek, az egyiken éppen cigi lóg ki a számból - igaz, ekkoriban Lázár János gimnazista, esetleg egyetemista gólya lehetett, akit éppen... (A csoportképen én vagyok a jobb oldali guggoló ember).

De a tárgyra térve: hivatalos voltam a múlt hét végén a Cervinus rádió alapítóinak bulijára, amire természetesen nem tudtam elmenni, viszont a helyi hírportál képes beszámolót közölt az evés-ivással összekötött muriról, amit most tisztelettel én is archiválok . Ezen túl privát ...

Tovább Szólj hozzá

Cervinus rádió

2014. okt 23.

És te hol voltál 1989. október 23-án?

írta: korbelygyorgy
És te hol voltál 1989. október 23-án?

Boldog születésnapot Magyar Köztársaság! - Nagyítás-fotógaléria (HVG.hu)

Remek összeálítással indította a napot a HVG, néhány ismert művészt fotóztak le negyedszázad után ugyanazon a helyen, ahol a köztársaság kikiáltásakor álltak (katt a fenti linkre).

Én most nem tudok fotót prezentálni, ennek elsősorban földrajzi akadályai vannak. Amúgy az orosházi, Dr. László Elek lakótelepen (akkoriban még úgy hívták egy régi helyi komcsi után, hogy Birkás Imre lakótelep) szelfiznék egyet, ugyanis otthon, akkori lakásunkban néztem élőben a közvetítést, amikor a halódó állampárt egyik főembere, Szűrös Mátyás kikiáltotta a köztársaságot. 

Ekkor már jócskán radikalizálódó ifjú voltam és szegény megboldogult Krassó ...

Tovább Szólj hozzá

október 23 nemzeti ünnep magyar köztársaság Szűrös Mátyás

2014. okt 21.

Heti kedvenc: Mr. Con and the Bioneers

írta: korbelygyorgy
Heti kedvenc: Mr. Con and the Bioneers

Menyhárt Jenő, az Európa Kiadó alapító-frontembere számára nem teltek el alkotás nélkül a New York-i esztendők: egy Magyarországon talán kevésbé ismert albumot adott ki ott alapított zenekarával. Egy rendkívül élvezetes albumról van szó, ami sokban hasonlót, sokban eltér az általunk jól ismert Európa Kiadó-soundtól. 

Akárcsak a többi Heti kedvencnek, ennek sincs különösebb aktualitása, csupán két privát ok: egyrészt nemrég olvastam el végre Para-Kovács Imre interjúkötetét Menyhárt Jenővel , másrészt pedig elkezdtem felszámolni a káoszt a gépeinket fojtogató adathalmazban és az elfekvő kincsek közt találtam meg ezt az albumot, melyet ide egy YouTube lejátszási lista formájában tudok kiragasztani.

Ne várjon senki ...

Tovább Szólj hozzá

Európa Kiadó Menyhárt Jenő Heti kedvenc Mr. Con

2014. okt 21.

Internetadó? Noooormális?

írta: korbelygyorgy
Internetadó? Noooormális?

Szándékosan távol tartom magam a hazai közélet nagy dolgaitól, egy kicsit outsidernek érzem magam, mit ugatok bele más dolgába, amikor lényegében Németországban nem kell elszenvednem azt a hülyeséget, ami otthon folyik. Abban pedig csak reménykedem, hogy azok, akikkel érintkezem, nem nagyon olvasnak külpolitikai híreket, legalábbis elkerüli az ingerküszöbüket például az, hogy civil szervezeteket kommandósok cseszegetnek, illetve korrupt kormányzati főembereket tiltanak ki az Egyesült Államokból.

Ez a mostani hír az internetadóról teljesen kicsapta azonban a biztosítékot - ha vicc, azért, ha nem vicc, azért.

A vicc alatt azt értem, hogy talán csak a jól bevált kommunikációs fogásról van szó, azaz az Orbán-kormány presztízsét ...

Tovább Szólj hozzá

internetadó

süti beállítások módosítása