Alföldi blog

Korbely György blogja

2014. feb 16.

Három kátyú, három élet - előretolt bringás szezonkezdés

írta: korbelygyorgy
Három kátyú, három élet - előretolt bringás szezonkezdés

bringakatyu_1392584119.jpg_600x450

Nem biztos, hogy a bringás szezon már megkezdődött, mi mindenesetre ma délután úgy gondoltuk, hogy nyeregbe pattanunk. Egy jó játékot is kifejlesztettünk, az a címe, hogy egy kátyú, egy élet és a lényege, hogy az esik ki, akinek elfogy a három élete, mert kátyúba hajt a bringájával.

A helyszín egyébként a falut a Békéscsaba-Csanádapáca úttal összekötő kis ipari út, ahol lényegében autók nem is járnak, merthogy ők nem tudnak olyan ügyesen szlalomozni a kátyúk között, ők már az első pár méteren elveszítik mindhárom életüket.

Azért a tél más fronton sem telt eseménytelenül a természetben: lám csak, milyen szép szeméthalmok nőttek ki a földből.

Tovább Szólj hozzá

bringa

2014. feb 15.

Herpai Sándor halála

írta: korbelygyorgy
Herpai Sándor halála

Fogalmam sem volt, hogy Herpai Sándor, a Barbaro (és persze az egykori V' Moto-rock) dobosa milyen körülmények között él, így különösen szíven ütött a ma reggeli halálhír .

Néhány hete a rádióban még hallottam nyilatkozni a Metró klubtól a Szigetig című műsorban, illetve nem is túl régen a neten megnéztem a Motorock Privát rocktörténet-sztoriját és fel is kaptam a fejem, hogy milyen bölcs, vívódó művészemberről van szó, aki tényleg nem ismer kompromisszumokat.


Mindig is távol állt tőlem a szociális demagógia, de azért halkan meg kell jegyeznem, hogy valami nagyon el van cseszve ebben a showbizniszben, hiszen túl nagy a kontraszt e méltatlan emberi sors, és az egykori zenésztárs baranyai rezidenciája között, függetlenül ...

Tovább Szólj hozzá

gyász herpai sándor

2014. feb 15.

Mi a GYIK, azaz gyakran ismételt kérdések

írta: korbelygyorgy
Mi a GYIK, azaz gyakran ismételt kérdések

Ezekben a napokban komoly változások előtt áll családunk, ami ugyebár totális magánügy, ám mára a privát szféra és a nyilvános szféra határai teljesen összemosódtak, amihez mi magunk is nagyban hozzájárulunk. Először diszkréten kezeltem ezeket a változásokat, ám mivel az utóbbi időben egyre több kérdést kapok/kapunk, így nagy vonalakban összefoglalom ezek publikus részét mégpedig az online kommunikációban jól bevált GYIK-módszerrel.

Akkor már nem dolgozol a Beolnál?

Nem, tegnap volt az utolsó napom, nagyon kedvesen búcsúztattak el a kollégák, én pedig egy körlevélben hangsúlyoztam, hogy fontos volt számomra az "elmúltnyócév", amit velük tölthettem, ami természetesen igaz is. A döntés oka teljes mértékben családi: ...

Tovább Szólj hozzá

németország beol.hu telekgerendás

2014. feb 11.

Így kezdte karrierjét a MÁK elnöke

írta: korbelygyorgy
Így kezdte karrierjét a MÁK elnöke

dancsocikk_1392098232.jpg_600x1402

Tök jó, hogy az orosházi könyvtárosok Tumblr-jén mindig előkerül valami izgalmas retró dolog, most éppen az én egyik zsenge interjúm egy fiatalemberrel a Párbeszéd című sufnilapból, melyre egyébként egyre büszkébb vagyok, különösen így a pályaelhagyás küszöbén.

Szóval itt egy fiatal, ambiciózus fiatalember, akinek nem mellesleg én mutattam meg, hol vannak a helyi liberális pártok irodái (mert akkor még a Fidesz is annak számított ám, kedves fiatal olvasó), s az elmúlt két évtizedben komoly karriert futott be országgyűlési képviselőként, polgármesterként, banki vezetőként, egyetemi oktatóként, most pedig a Magyar Államkincstár elnöke éppen ettől a hónaptól.

Szóval találkozás egy fiatalemberrel, a szembesítés ...

Tovább Szólj hozzá

orosháza dancsó józsef orosházi párbeszéd

süti beállítások módosítása