Alföldi blog

Korbely György blogja

2015. már 15.

Ádár János elvtárs beszédet mond - A nap képe, ami mindent kifejez

írta: korbelygyorgy
Ádár János elvtárs beszédet mond - A nap képe, ami mindent kifejez

Nem sok kommentár szükséges ehhez a képhez, hiszen látványosan fejezi ki, hogy mekkora idiótákra bízták az adófizetők által fenntartott közmédiát, s melytől a kormánypártok népszerűségük megerősödésést várják. Nos, ha annyira nem tisztelik meg a keményen dolgozó kisembereket, hogy legalább profikkal manipulálják őket, akkor sok jóra ne számítsanak a keményen hazudozó politikusok.

Ma pedig nem akartam komcsizni, de annyira adja magát, igaz, egy K-betű hiányzik és vörös helyett lila a felirat, de azért mindenkinek eszébe a jut a jó kis Kádár-világ, ami azért annyiban különbözött, hogy ott valamivel intelligensebben nézték hülyének azt a bizonyos keményen dolgozót...

Az MTV szánalmasan amatőr bebukásáról itt ...

Tovább Szólj hozzá

MTV keményen dolgozó kisember Ádár János

2015. már 13.

Heti kedvenc: Anima Sound System - Gravity and Grace

írta: korbelygyorgy
Heti kedvenc: Anima Sound System - Gravity and Grace

Csak hogy a kínálat változatos legyen, jöjjön valami más. Tegnap ugyanis posztoltam már a jó öreg blueslegendáról (Hobo) és napjaink trashnagymenőjéről (Ektomorf), jöjjön most egy két évtizedes stabil pont zenei világomban, az elektronikus alapokon nyugvó, ám zeneileg mindig izgalmas Anima.

Prieger Zsolték sok mindent letettek az asztalra, azon kevesek közé tartoznak, akik rendkívül változatos zenei világokat képesek teremteni. A zenekar akkor volt a legnépszerűbb, amikor a Gipsy Sound Clash, illetve az Aquanistan című lemezeiket kiadták, már ami a szélesebb tömegek érdeklődését jelenti, ám ezeket követte a szerintem egyik legerősebb anyag, a We Stike.

Aztán jött a popos Tedd a napfényt be a számba, ami nekem nem lett a ...

Tovább Szólj hozzá

Anima Sound System Heti kedvenc

2015. már 12.

Bréking: Ektomorf menni Amerika

írta: korbelygyorgy
Bréking: Ektomorf menni Amerika

Néhány perce posztolta Farkas Zoli, az Ektomorf alapítója a fenti plakátot - megvalósult hát az álom, az eddig jobbára Nyugat-Európában (ami szintén nagy dolog egy magyar, pláne Békés megyei zenekartól) kedvelt banda eljut végre az Újvilágba is.

A menü rendkívül impozáns: San Diego, Los Angeles, Las Vegas, Sacramento és így tovább, úgyhogy van okunk a büszkeségre.

Nem győzöm mantrázni ismét, hogy két dolognak mostmár tényleg itt van az ideje: Farkas Zoli legyen végre Mezőkovácsháza díszpolgára, továbbá a magyar zenei sajtó tolja már meg végre az Ektomorfot, s bár nagy kedvelője vagyok az Ivan and the Parazolnak, de ez az amerikai út megérne legalább akkora médiafigyelmet, mint amit ők kapnak folyamatosan amerikai ...

Tovább Szólj hozzá

Ektomorf Farkas Zoli

2015. már 12.

Isten éltesse a hetvenéves Hobót - erről beszélgettünk tíz éve

írta: korbelygyorgy
Isten éltesse a hetvenéves Hobót - erről beszélgettünk tíz éve

Szépen elfeledkeztem egy fontos évfordulóról, ugyanis február 13-án töltötte be a 70-et Földes László, alias Hobo. Talán felmentést ad, hogy éppen otthon voltunk ezidőtájt és nem pont a médiafogyasztásról szólt az a bizonyos egy hét.

Most viszont belefutottam egy interjúba, ami este került ki az MNO.hu oldalra (hehe, ők is lemaradtak egy kicsit), és eszembe jutott egy tíz évvel ezelőtti interjú, amit én készítettem a Mesterrel 60. születésnapja alkalmából. Nem is akárhol, hanem Kaszaperen, ahol éppen József Attila-estjével turnézott. Azt hiszem, mondhatjuk ezt hakninak is, mert azokban a napokban több helyen is előadta ezt a műsort, többnyire diákok előtt, pályázati pénzből. Ezt onnan tudom, hogy azon kiválasztottak közé ...

Tovább Szólj hozzá

hobo HBB Földes László Hobo Beol.hu

süti beállítások módosítása