2003. aug 20.

írta: korbelygyorgy

Most hazabeszélek egy kicsit, ma a blog nyeri a hírversenyt :-) Az OÉ-ügy folytatódik, nem csak a blog fórumán váltott ki ellenérzéseket Molnár J. Gábor vezércikke a városi lapban, hanem a helyi politika is megmozdult. Íme, egy levél az új főszerkesztőnek, kérdés, hogy ez nyer-e publicitást. Mondjuk az én csatornáimon nyilvánosságra hozom (rádió, Vaskapu.hu).

Tisztelt Főszerkesztő úr! Érdeklődve olvastam a legutóbbi Orosházi Élet címlapján az Ön tollából megjelent Lapjárás című vezércikket. Engedje meg, hogy reagáljak néhány mondatára és szívesen venném, ha ez az írásom, teljes terjedelmében az újságnak azon a bizonyos "negyedik oldalán" meg is jelenhetne. Rideg felütésként hadd vitatkozzam Önnel abban, hogy álláspontom szerint az Orosházi Élet nem "fizetség nélkül" és nem is a városvezetés által előteremtett forintokból kerül az orosházi lakosok postaládájába, hanem a város valamennyi polgárának adóforintjai teremtik meg rá a fedezetet (nyomda, infrastruktúra, az Ön fizetése, stb.), ezért valamennyien jogosan formálunk igényt arra, hogy a városvezetéstől esetlegesen eltérő véleményt és megoldásokat is olvassunk és írhassunk. Ezért is olvastam örömmel, hogy LAPUNK "negyedik oldalán" végre jogot formáltunk arra, hogy elmondhatjuk véleményünket, igaz elvárások közé szorítva, főszerkesztői megkötéssel.

Nos, tisztelt Főszerkesztő úr! Ezzel van nekem problémám! Nem tudom, Ön kicsoda, milyen indíttatásból, milyen felkérésre, milyen ambíciókkal jött Orosházára. Ezért én a jószándékot feltételezem Önről, mindaddig, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik (remélem soha nem fog). Ön ellenben valami olyat feltételez rólunk, a "nem kormánypárti frakcióról", hogy érvelésünk egyenlő a "mindenkori kormányzati munka és a városvezetés szakmai, politikai lejáratásával, becsmérlésével".

Mivel messziről jött emberként még nem volt alkalma megismerni ennek a közösségnek a gondját, baját, örömét, múltját, jelenét, ezért elárulom Önnek, LAPUNK hasábjain eddig a városvezetés véleménye vajmi keveset ütközhetett a mi érveinkkel. Utóbbi ugyanis ritkán jelen(hetet)t meg. De mivel egyébként sem jellemzőnk a mások lejáratása, becsmérlése, ezért arra szeretném Önt kérni, nagy tisztelettel, hogy ne féljen az érveinktől, ne engedje magát másoktól befolyásolni ne prejudikáljon, ne fenyegessen bennünket már kezdet-kezdetén "a főszerkesztői megkötéseivel" ne legyenek velünk szemben "elengedhetetlen elvárásai". Ne tegye ezt addig, amíg nem ismert meg bennünket és nem ismerte meg a város, a közösség valamennyi apró szeletét, szereplőjét. Nem könnyű feladat, tudom. Fel kell állni az asztal mellől, el kell hagyni a városháza "bűvkörét", ki kell menni az emberek közé, a piacra, az utcára, be a kocsmákba, stb. Tudom, hogy meg fogja tenni. És, ha nyitott füllel és nyitott szívvel teszi, és amit hall, tapasztal azt meg is írja, meg is írhatja, akkor van esély arra, hogy a pénzünkön végre jó újságot olvashatunk, nem kell majd "vezércikkolvasóra" és "negyedik oldalt olvasóra" osztani a közösséget. Mert akkor tudjuk, hogy a LAPUNK jó kezekbe került.

Kérem a fenti sorokat jótanácsnak és ne "olvasói elvárásnak, megkötésnek" tekintse egy lassan 40 éve ebben a közösségben élőtől. Munkájához kívánok sok sikert és kitartást! Volencsik Zsolt önkormányzati képviselő, a Fidesz helyi elnöke

Szólj hozzá