2003. okt 21.

írta: korbelygyorgy

Most már aztán kiegyensúlyozott lett a helyi tájékoztatás! Ellenkező előjellel,. Városi Krónika címmel régi-új lapot adott ki az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület, vagyis a helyi jobboldal egyik civil szervezete. Természetesen nagy híve vagyok az alternatív gondolatoknak, vallom, hogy legyen mindig választási lehetőség, most mégis szomorú vagyok inkább ahelyett, hogy elégedett lennék.

Tény: a helyi önkormányzat tájékoztatáspolitikája immár túllépte azt a határt, amit szalonképesnek lehetne nevezni, ez már nem csak egyszerű manipuláció, ez már egyenesen cinizmus. Erre válaszlépésül megjelent egy másik egyoldalú újság, melynek szerkesztőbizottságában a következő nevek találhatók: dr. Dancsó József, Dávid Zoltán, Dominkó Sándor, Győri Dani József, Fekete Bálint, Németh Béla, Volencsik Zsolt, ifj. Zalai Mihály - azaz az önkormányzat polgári frakciója. Ez már önmagában abszurd, s ha hozzávesszük, hogy nem is rejtik véka alá, hogy afféle tükörlapként funkcionálnak, a fejlécen is ez szerepel, finom utalásféleképpen: az ÉLET másik oldala. Csakhogy nem kétheti, hanem havi, és nem nyolcoldalas, hanem négy. PR-szempontból ez nagy baklövés szerintem, kedves barátaim, hölgyeim és uraim, merthogy ők maguk kínálják fel az összehasonlítást, amiben alulmaradnak. "Kicsi, savanyú, de a miénk", hogy egy héten belül kétszer is legyek Bacsó-epigon. A tartalomba azért nem mennék bele, mert bizony egy-két politikus jobban ír és szerkeszt, mint az úgynevezett helyi újságírók némelyike. A blog fórumain is rendszeresen publikáló VoZsó stílusa pld. egész élvezetes, korai narancsos stílusban írta meg az önkormányzati beszámolóját, s ez esetben még attól is eltekint az olvasó, hogy kevés nagyobb szerepzavar létezik, mint döntéseket hozni, majd azokról tudósítani. De nem ő az első példa erre a mi kis falunkban.

Más: az a Polgári Együttműködés Egyesület, amelyik két éve Tölgyessy-vel csinált pódiumbeszélgetést, most Lovas Istvánt hívta meg. November 6-a, 18 óra, kultúrház.
Szólj hozzá