2003. nov 03.

írta: korbelygyorgy

Érdekes napom volt, egy kis megyetúrán vettem részt. Az utóbbi időben viszonylag ritkán mozdulok ki a városból, legfeljebb a két nagyobb városban, Békéscsabán és Szegeden akad dolgom, így kifejezetten jól esett ez a mai szolgálati út. A Postás újság megbízásából jártam két helyszínen, valójában több helyen jártunk, mert a szegedi igazgatóság kocsijával mentünk, Orosházán vettek fel, majd irány Mezőberény, ahol postatörténeti kiállítás nyílt, majd Újszalontán megnéztünk egy mobilpostát, után Kötegyán, ebéd Sarkadon, Méhkerék, ahol százéves a posta (ennek apropóján emléklapot vettek át Tóth László igazgatótól), majd Gyula, Békéscsaba.

A méhkeréki tartózkodásnak volt egy kedves színfoltja: meglátogattam a helyi háziorvost, Hanyecz Vincét, a Cyberdokit, aki évek óta lelkes netező, saját honlapja van, egyúttal pedig egy egészségügyi portál szakírója. Onnan a végekről. Korábban egyébként a Viharsarok Online-on orvosi tanácsokkal traktálta a nagyérdeműt, eleinte kamu kérdéseket gyártottunk neki, de a végén egészen belendült a dolog, igazi hipochonderek kérdeztek igazi problémákról. Szóval ennyit az elidenítő internetről: egyrészt két ember, aki soha nem tudott volna egymásróle egyébként, felveszi a kapcsolatot a világhálón, levelezés, fórumozás során jobban megismerik egymást, mint a szomszédjukat, aztán egyszer csak létrejön az offline találkozó, kávé, whiskey, miegymás. Sajnos csak rövid ideig tartott a kvaterka, mert alkalmazkodnom kellett útitársaimhoz, mindenesetre hasznos volt és több ilyen kelllene.

Kedvenc üzemi lapom egyébként elhalmoz munkával, kedden például Gyulaváriba kell mennem egy interjút elkészíteni egy ottani oktatótiszttel, jövő héten pedig egykori középiskolámba, Sarkadra megyek, ahol a kelet-magyarországi postaforgalmi szakközépiskolák tartanak szakmai vetélkedőt, erről fogok tudósítani.
Szólj hozzá