2004. jan 03.

írta: korbelygyorgy

Fel is függesztette tevékenységét a Hálapénz.hu, úgy látszik, lekéstem a részletes tanulmányozásról. Elég nagy vihart kavart az oldal, több online lap, és persze tévék is foglalkoztak vele. Az a lényeg, ha jól vettem ki, hogy a kismamák, kispapák és más érintettek a lapon megvitathatták, hogy melyik nőgyógyász hogyan dolgozik, és főleg, mennyi a szokásos tarifája. Mármint hálapénzileg. Az adatvédelmi biztos a jövő hét elején dönti el, hogy vizsgálatot indít-e ez ügyben, merthogy sérülnek a személyiségi jogok, persze a dokik szerint. Az RTL Híradónak egy internetes szakértő úgy nyilatkozott, hogy szükség van minél több ilyen lapra.

Ezt mondom én is. Felháborítónak tartom ugyanis a hálapénz-rendszert, még hogyha a társadalom többsége nem így van vele, s akik velem együtt elítélik, szintén alkalmazzák. Egyébként lehet, hogy mi is, csak szerencsére hosszú ideje nem volt rá szükségünk, mi az egészségügy finanszírozását másként képzeljük: amikor mégis szükség van rá, magánrendelésre járunk, továbbá olyan biztosításunk van mindkettőnknek, ami révén csak a legszükségesebb esetben kell igénybe venni a jó öreg tb-t, amit persze így vagy úgy, de fizetünk.

Azért van szükség ilyen oldalra, oldalakra, mert akárhogy is nézzük, a szürkegazdaság része a hálapénz, amit ugyebár, uniós polgárként elutasítunk. Nem is értem az ombudsmant (vagyis értem, de hagyjuk). Ha mondjuk csinálok, vagy csinál egy oldalt (vagy egy topikot a fórumra?:-))), hogy egy-egy polgármesteri hivatalban mennyiért lehet megvesztegetni egy-egy köztisztviselőt, az most szintén személyiségi jogi probléma lesz? Vagy ha az építőipari kisvállalkozások, a tűztől távol állók megosztják egymással közbeszerzési tapasztalataikat, egyes polgármesterek, egyéb közszolgák tarifáival? Akkor mit lép az adatvédelmi biztos? Szóval vakargassák csak buta fejeiket, drága hatalomtulaj bácsik, nem működnek már olyan jól a jól beváltnak hitt receptek: a drótokban futkározó biteket már nem lehet megfélemlíteni, elvágni és cenzúrázni, minden egyes újabb hálóra kötött gép kiszélesíti a modern, a minden eddiginél jobban működő agórát.
Szólj hozzá