2004. már 07.

írta: korbelygyorgy

"Szóval sajnálom, hogy a hazai jobboldal nem képes a megújulásra, ellenségképeket kerget és mindenre egyfajta megoldást tud: szigorítás, tiltás, betiltás. De nagy kár..."

én nem ismerem az ürgét, de hát bizonyosan hülye faszista (DIREKT rossz) vagyok. meggyőződésem, hogy a csákó álomvilágban él, olyan okos, hogy elpukkan az agya. lehet, hogy egy kicsiny tásaság már minden dolog esetén betiltást ugat (ok, nem lehet, ez a valóság), ugyanakkor észre kéne venni, hogy az a törpe minoritás, a szükséges rossz. pl. orbán soha nem akar betiltatni senkit. de hát orbán egy faszista, akkor is gyűlöletet kelt, amikor alszik. és a "kedves" cikkíró egybemossa a csőcselékkel. végtelenül elegem van már a hazudozásból, az uszításból, amely az "ellenkező" (???) oldalról érkezik. a jobboldal nem képes megújulásra? és akkor a baloldal mire képes? 60-70-80 éves trottyok akarják megmondani, hogy mi a helyzet. ugyanezek a trottyok faszistának bélyegeznek adott esetben 2-3 millió embert (nem a kossuth-tériekre gondolok), fröcsögnek egész nap, és akkor még a jobboldal nem képes megújulásra, és ők gyártanak ellenségképeket? hát bazdmeg. bazdmeg, bazdmeg, bazdmeg! a kedves (különös tekintettel a kisebbségvédelmi) liberálisoknak meg ajánlom kossuth korai megnyilvánulásait. eleinte ő sem volt az a nagy-nagy engedékeny gondolkodó kisebbségi kérdésekben. (megjegyzem nekem senki nem fizet azért, hogy védjem a jobboldalt. úgyhogy lassan abba fogom hagyni már.)

update: a csávó oldalán lévő szavazás súlyosan manipulatív.a szadesz ugyanannyit kap rajta, mint a fityesz. én kívánom a szadesznek, hogy essen pofára. hogy végre bukjon már ki: ezt elbaszták. nincs tovább. persze a mostani populista kampányuk sok szerencsétlennek bejön. ez van. és még a fityesz is bőven elbukhat, messze van a választás. őszintén szólva már most látni a középre húzódást a részükről.

Drága jó XYBer , a Figyelünk. Még visszajövünk elnevezésű blog gazdája megorrolt rám. Természetesen igaza van abban, hogy igazságtalannak érzi a Kondor Katalinnal kapcsolatos véleményemet, illetve ezen keresztül a jobboldali médiafelfogás kritikáját. Annyiban viszont pontosítanék, hogy nem érzem magam különösebben okosnak, így az agyam sem készül szétesni, mindössze arról van szó, hogy újságíró vagyok és megvédem a szakmai felfogásomat, azt, hogy az olvasó/hallgató/néző döntsön, ne egy vagy több párt és ne az állam.. Ugyancsak igazságtalan XYBer részéről az a megjegyzés, hogy én valamiféle balos lennék: aki ismer és esetleg olvassa ezt a blogot, nagyon jól tudja, mennyit kap itten a balnak nevezett képződmény, helyi és országos szinten, sőt többek között a szakmai-egzisztenciális kudarcaimat is annak köszönhetem, hogy nem álltam be egyik táborba, egyik zászló alá sem (na, önigazolok, ez má' megin' rossz jel :-)

A felmérést pedig nem nevezném manipulatívnak, inkább nem reprezentatív: e blog olvasóinak nézeteit tükrözi. A Szadesz egyébként nem csak a Fidesznél, hanem az MSZP-nél is többet kapott, sőt a Zöld Demokraták, akik részei a Centrumnak és nem is biztos még, hogy indulnak (egy tavalyi nyilatkozatuk alapján vettem fel őket a listára, akkor még úgy volt, hogy kampányolnak nekik az európai zöldek is) is többet kaptak az MSZP-nél.
Szólj hozzá