2004. ápr 10.

írta: korbelygyorgy

Amíg én a szüleimmel és más családtagjaimmal sonkatojás-süti-kölni akcióztam, UP jól beolvasott annak a célcsoportnak, mely a már idézgetett kampánytudósítás miatt verte magát tegnap, ugyancsak Wallraffra (így kell írni, két f-fel, bár a Google-on van egy csomó egy f-es verzió is) és persze az etalonnak számító Woodward-Bernstein duóra hivatkozott, ez utóbbiak a Watergate-üggyel írták be magukat a világtörténelembe. Közben megtaláltam az egyik Wallraff-kötet ajánlóját, íme:

Günter WALLRAFF

13 POKOLRA KÍVÁNT RIPORT

Az újságíró riportjai a Német Szövetségi Köztársaság rejtett valóságát tárják föl. Információ-szerző módszere rendhagyó: idegen személy szerepében fedez fel olyan tényeket, amelyekről a világ másképp aligha szerezhet tudomást. Két éven át dolgozik ipari üzemekben, hogy megismerkedjék a munka világával. Hónapokat tölt hajléktalanok menhelyén, hogy átélje az ottani embertelen viszonyokat. Mint "idült alkoholista" bevonul az elmegyógyintézetbe személyes benyomásokat szerezni. Önként elvégez egy polgári légótanfolyamot, spiclinek jelentkezik az alkotmányvédő hivatalnál és a polgári rendőrségnél. Sok tanulsággal szolgál számára a Bundeswehr egyik katonai lelkigyakorlata is. Körkérdésének eredménye megdöbbentő...
Sokoldalú tapasztalatokból, gazdag, személyes élményanyagról gondolatébresztő, megdöbbentő riportokban számol be a szerző.

Asszem, kilépek a MÚOSZ-ból.

Szólj hozzá