2004. jún 05.

írta: korbelygyorgy

Ahhoz képest, hogy nem vagyok egy vízi ember, ma hajókormányos voltam néhány percre, a szarvasi diákrádiós verseny szervezői ugyanis egy hajókirándulással kedveskedtek nekünk, a kapitány pedig lehetővé tette, hogy elsőként én legyek a kormányos. Igazi  élmény volt, bár a Holt-Körösön nem nagy teljesítmény egyenesben tartani egy sétahajót.
Egyébként pedig tanulságos volt maga a megmérettetés, hat produkciót hallgattunk meg, egyiktől sem lelkesedtünk fel különösebben, igaz, túlságosan is gúzsba kötették a versenyzőket a korlátok: megadott szerint, viszonylag felnőttes információkat kellett feldolgozniuk, főként helyi, szarvasi viszonylatban. Ezzel volt nekem elsősorban bajom, mert a középiskolások is felnőttesen oldották meg a feladatokat, olyanok akartak lenni, mint az általuk ismert és hallgatott (vagy nem hallgatott) média és a közszolgálatinak, illetve a kereskedelminek egyfajta furcsa elegye állt össze.
A zsűri tagjai alapvetően egy hullámhosszon voltak, leszámítva néhány árnyalatnyi dolgot, ami adott esetben nem is árnyalatnyi, nyilván fakad beállítódásból, szakmai gyakorlatból, életkorból stb. stb. Egyébként az ugyancsak orosházi Varga Zoltán, a közszolgálati rádió szegedi stúdiójának vezetője volt az elnök, tagok: Csath Róza (Békés Megyei Hírlap),  Incze Nikolett (DUE), dr. Kutas Ferenc, a szarvasi gimi igazgatója.
Szólj hozzá