2004. júl 20.

írta: korbelygyorgy

Folytatódik a Hegyalja-híradó, amíg az egész nem válik olyan belterjessé, hogy már én is útálni fogok ide kattintani. De hát nincs mit tenni, ez köti le időm nagy részét, az utómunkálatok.  Jó,  csináltam néhány hanganyagot, például Ecsegfalva új polgármesterével, illetve a megyei gabonaválasztmány elnökével a rekordtermésről, továbbá ezeket meg is írtam a Délkeletnek, de ezek, hogy őszinte legyek, nem különösebben érdekelnek, illetve olyan rutinmunkák, hogy szóra sem érdemesek. Viszont délután rohamtempóban megírtam a fesztivál záróközleményét, amiből kiderül, hogy ismét sikeres volt a rendezvény. Kommunikációs részről sem lehet panasz, csak a neten böngészgetve rengeteg anyagot találtam, csak a legfontosabbakat említve: a Népszabadság, a Magyar Nemzet (két alkalommal is), a Magyar Rádió is hírt adott a fesztiválról, meg persze a borsodi és a szabolcs-szatmár-bereg megyei  regionális lapok.

Ötödik Hegyalja Fesztivál: újabb nézőszámrekord


Elégedetten bonthatták sátraikat vasárnap délelőtt a Tokaj tőszomszédságában, a rakamazi kempingben immár ötödik alkalommal megtartott Hegyalja Fesztivál vendégei, ugyanis mind a programkínálat, mind az infrastrukturális háttér minden korábbinál kedvezőbbnek bizonyult.

A zenei színpadokon a világsztárok - Kosheen, Banco de Gaia - mellett a hazai élvonallal találkozhattak (Kispál és a Borz, Anima Sound System, Zanzibár, Hooligans, Irigy Hónaljmirigy, Ghymes, Hobo, Török Ádám, Tátrai-Szűcs, Tankcsapda), a Zöld Sátorban a hazai környezetvédő, politikai és kulturális közélet ismert személyiségei tartottak előadásokat (Civilek a Zengőért, Mesterházy Attila GyISM-államtitkár, Faludy György költő), továbbá lehetőség nyílt egyéb szórakoztató, sport és idegenforgalmi programok kipróbálására is. A szervezők arra is ügyeltek, hogy az azonos érdeklődési körre számító programok ne érintsék egymást, továbbá a színpadok előtti nézőtereken nagyobb komfortra törekedtek.

Bukovinszky Béla, - a rendezvény egyik szervezője - tájékoztatása szerint további létszámnövekedést könyvelhetnek el a fesztivál gazdái: az idén 41 ezren voltak kíváncsiak a hat színpadon és számtalan egyéb helyszínen folyó programokra. Ez azt jelenti, hogy az első fesztiválhoz képest a létszám jószerivel megnégyszereződött, ugyanis 2000-ben tizenegyezren váltottak jegyet az első Hegyalja Fesztiválra. Az időjárás is a kegyeibe fogadta a szervezőket - tette hozzá, jelezve, hogy a korábbi tapasztalatokból okulva minden váratlan körülményre felkészültek: komoly infrastrukturális beruházásokat hajtottak végre a kempingben és környékén,  továbbá új, lényegesen nagyobb alapterületű pótkemping várta a Hegyalján pihenni és szórakozni vágyókat. A közbiztonsággal sem volt probléma: erre 158 biztonsági szakember ügyelt, de a két érintett rendőrparancsnokság munkatársai is kedvező tapasztalatokról számoltak be: a fesztivál ideje alatt nem történt rendbontás sem a rakamazi, sem a tokaji oldalon.

Az eredetileg július 14-e és 18-a közötti időszakra meghirdetett fesztivál területén már a hét első napján, 12-én, hétfőn feltűntek az első kultúrkempingezők, keddre pedig szinte már benépesült a terület, holott a programok csak szerdán este kezdődtek meg. Ez a tendencia arra az igényre enged következtetni, hogy akár egyhetes programmá is kinőheti magát a rendezvény, a megvalósítás feltételeit a szervezők már vizsgálják.
Szólj hozzá