2004. okt 29.

írta: korbelygyorgy

Mozgalmas délután volt a mai, alig győztem kapkodni a fejem...

A Ringier bejelentette a Magyar Hírlap megszűnését
A Magyar Hírlap szerkesztőségében péntek délután jelentette be Papp Béla, a Ringier kiadó ügyvezető igazgatója, hogy megszűnik a napilap. Az 1968 óta megjelenő újságot a kiadó nem finanszírozza tovább.

A lap tragédiáját - ami azért még nem teljesen lefutott meccs - két szempontból is empatikusan figyelem, szakmabeliként és olvasóként is. Az előbbit azért, mert valami hasonlót én is átéltem 2002 július elseje után, az utóbbi minőségemben pedig azért, mert a rendszerváltást követő néhány évben, a Maxwell-korszakban elég nagy Magyar Hírlap-fan voltam, a kilencvenes évek elején nem túlzás, hogy ez a lap - különösen a véleményrovat - volt a hazai liberalizmus egyik ikonja. Nagyon érdekes, a főszerkesztőt Németh Péternek hívták, ugyanúgy, mint  azt a szakállas fazont, aki jelenleg a Népszavát szerkeszti és a Napkeltében, illetve a Magyar ATV-n látványosan  udvarol a szoci politikusoknak és kötekszik mindenki mással, aki nem az. Aztán a lap körül több huzavona volt, több alkalommal is kísérletet tettem a rendszeres olvasásra, de maradtam a Népszabinál, pedig rájuk is megharagudtam, amikor partnernek bizonyultak a lapunknál történt, az Axel Springernek történő átjátszásban (másnap már Hírlapot kaptak a Napló-előfizetők a Népszabadsággal közös Jumbo-előfizetéshez - nyilván nem egy napos előkészítés után)

A Fidesz bepanaszolta a Budapest Rádiót
Az Országos Rádió és Televízió Testülethez (ORTT) fordult a Fidesz a Budapest Rádió két októberi műsora miatt, mert véleményük szerint a médium uszításnak, közösség elleni izgatásnak adott teret. A rádió szerint ugyanakkor nem követtek el hibát, amikor közöltek egy beszélgetést Bácsfi Diánával, a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjével, illetve egy Pajzs Miklós-verset.

Ehhez csak annyit, hogy kezdődik a Nagy Őszi-Téli Kultúrkampf, én nem tudom, mi az élvezet ebben a cenzorkodásban.

Paradicsomzápor és pofozkodás a Parlamentnél
Október 29-re nagygyűlést hirdetett meg a Magyar Szocialista Párt elnöksége. A Károlyi Mihály szobra elé szervezett gyűlésen az őszirózsás forradalom évfordulójára emlékeznek. Az MSZP megemlékezésével egyidőben tiltakozást jelentett be a Jobbik Magyarországért Mozgalom és az MDF is, mert nem értenek egyet azzal, hogy Károlyit nemzeti szimbólummá emeljék a szocialisták.

Hülyék, már Károlyival sem tudnak mit kezdeni.  A másik tanulság: mindkét oldal lumpenei  aktivizálódtak, és sportot űznek az ellenségesnek gondolt média szerencsétlen végrehajtóinak inzultálásában. Most például - az Index szerint - egy szocialista atyafi a Magyar Nemzet fotósát lökte fel. Noooormális?
Szólj hozzá