2004. dec 07.

írta: korbelygyorgy

Azt gondoltam, hogy gáz lesz a Hajós-féle akcióból a Friderikusz-műsorban, de hogy ekkora vihart kavarjon a dolog, arra nem számítottam. Megint oda jutunk, hogy egy álszent tekintélytisztelet jegyében még inkább távolabb kerül a valóságtól ez a politikának mondott valami. Már megint nem az a baj, hogy szerencsétlenek vagytok, vazzeg, hanem az, ha valaki ezt megmutatja országnak-világnak.
Mellesleg szánalmasan röhejes az egész: A tévéelnök szerint gyors vizsgálat lefolytatására kérte fel a népszavazási műsorok tervezésével és lebonyolításával megbízott választási iroda vezetőjét annak érdekében, hogy az RTL Klub Heti Hetes című műsorában szereplő Hajós András miként jelent meg a köztelevízió A szólás szabadsága című műsorában. Nika György az Indexnek azt mondta, hogy a belső tényfeltárás várhatóan még a héten befejeződik.
Elképzelem a dolgot: három, esetleg öt, de lehet, hogy héttagú tényfeltáró bizottság alakul, komoly emberek meghatározzák a stratégiát, majd tényfeltárni kezdenek, alaposan körbejárva a problémát. Ami körülbelül így néz ki: te Friderikusz, az RTL Klub Heti Hetes című műsorában szereplő Hajós András miként jelent meg a köztelevízió A szólás szabadsága című műsorában? Válasz: mert felkértem. A bizottság a választ tudomásul veszi és tartanak még vagy három ülést, munkaebédet, munkavacsorát és megszületik a tényfeltárás eredménye, amit szakértők hitelesítenek. Utána irány a pénztár, és mindenki elégedett.  A Magyar Televízióban pedig egy jó ideig megint kuss lesz.

Szólj hozzá