Alföldi blog

Korbely György blogja

2004. ápr 25.

írta: korbelygyorgy

Slágertéma lett ez a Dalos-ügy, meg a rockügynökök, már a bulvár is lecsapott rá, Napló, Fókusz - nincs menekvés. Ezzel nagyobb hatást érnek el, mint eddig az elhallgatással, tudniillik azt, hogy a kutyát sem fogja érdekelni heteken belül az egész, holott szerintem nagyon fontos és nagyon súlyos problémáról van szó. A rádiós Tizenhat óra Szőnyei Tamással készített interjút ,  sajnos ebben sem sok új információt találtam sem az audio, sem az írott változatban.
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 24.

írta: korbelygyorgy

Na, úgy tűnik, a schnauzer is rettegni fog a jövőben a csatazajtól, legalábbis ma este teljes pánikba esett, amikor a főtéren - tőlünk kb. 1-1,5 kilométerre megkezdődött a tűzijáték Úgy remegett a kezemben, mintha legalábbis a házat bombázták volna ellenséges haderők. Korábbi kutyánk, Szandi (airdale terrier) szintén ilyen volt, ő már annyire rettegett mindenféle vad zajtól, hogy képes volt termetének a felére összegömbölyödni és egy rejtett zugban remegni. Szegény már akkor is parázott, amikor meglátott egy pezsgősüveget, mert tudta, hogy nem kizárt: durranni fog a kupakja.

A konyhaablakból nem sikerült túl izgalmas képeket csinálnom, mutatóba felteszem ezt, már csak a hangulat miatt.
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 24.

írta: korbelygyorgy

Részlet a volt naplósok levlistájáról:

Kedves Mindenki!
Kovács Gyurinak nem lesz temetése. Szegeden hamvasztották el, és hamvait a Tiszába szórták. Tegnap  este sikerült ennyit kiderítenem. Írom mindezt azért, mert az infószerzés sem volt egyszerű.
Ez van. Mi nem tudunk végtisztességet adni. Azért is írom, mert az utóbbi napokban sokan érdeklődtetek a temetés időpontja felől
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 24.

írta: korbelygyorgy

Kincset találtam szörfözés közben, nem csak negyveneseknek, hanem mindazoknak, akiket elkapott a retró hullám: régi idők Ifjúsági Magazinjai, Magyar Ifjúságai, Világ Ifjúságai! Ráadásul közel hozzánk, Békésben készült (pontosabban ahogy látom, készül folyamatosan) a lap, Újkígyóson. Én most például beleolvastam az 1967-es IM-be (ekkor voltam négyéves :-), amiben a falusi és a városi fiatalok vitatkoznak azon, hogy hol jobb élni. Hmm, nem tudom, bár érdekes lenne, ha mondjuk közel negyven év elteltével összefutnának a korábbi levelezők és most vitatnák meg, kinek volt igaza...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 23.

írta: korbelygyorgy

Annak ellenére, hogy péntek van, elég dógos volt a napom (az utóbbi időben igazodtam a köztisztviselői munkarendhez, így délutánonként inkább lepihentem :-). Ma délelőtt azonban előadás volt, marketingkommunikáció, egész gyorsan elment az idő, meg hasznos is volt persze, utána rádió, néhány archív anyagot adásba tettem. Délután az Agrárkapu jövőjéről tárgyalás az ügyvezető kolleginával (semmi jelentős, változik néhány feladatom, viszont anyagi értelemben nem volt mindegy a megbeszélés tárgya, szerencsére minden különösöebb alku nélkül meg tudtunk egyezni.

A délutáni-esti kutyasétán megnéztem a belvárosi nyüzsit, fél nyolc körül csak úgy nyüzsgött a város, a megasztáros fellépőkre voltak gondolom kíváncsiak, ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 22.

írta: korbelygyorgy

A délután a kísérletezgetés jegyében telt: elkezdtem régi tervem megvalósítását. Bár még talán korai beszélni róla, de kísérletképpen elkezdtem a Békés Megyei Hírblog elnevezésű lapot, egyelőre csak egy-két közleménnyel, de ha lesz kedvem és főleg időm, akkor bármi lehet belőle. Régóta tervezek valami hasonlót, a tervem az ugyanis, hogy a már eléggé elportálosodott személyes blogomat lecsupaszítom tényleg személyes bloggá, a portálszerű dolgokat - fórum, kérdőív, könyvkereső stb. - pedig átviszem, illetve bővítem minden mással.  A blog formát választottam, ami mondjuk csak a kronológiai elkülönsítésre ad lehetőséget, hírérték szerint nem tudom az anyagokat szétválasztani, de hát ilyen világ ez, kérem, rohanó, ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 22.

írta: korbelygyorgy

Személyesen kért bocsánatot szerdán Vikidál Gyula rockénekes Nagy Ferótól, amiért a pártállam idején többek között róla is jelentéseket adott az állambiztonsági szolgálatnak - írja a Népszabadság. A zenészek tudni szeretnék azt is, ki volt az úgynevezett "Dobos" fedőnevű ügynök, aki "igen rosszindulatúan nyilatkozott kollégáiról tartótisztjének".

Jó, jó, drága Gyula, de a rajongóktól ki kér bocsánatot? Akik ott csápoltak naiv, idealista módon, mert hittek egy jobb, más, őszinte világban? Kérdem én ezt a jelenlegi negyvenes (talán még ötvenes is?) korosztály nevében...

Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 21.

írta: korbelygyorgy

Aranyos részlet egyik kedvenc csajblogomról . Egy kicsit kapcsolódik az én előzőmhöz  :-)

Ültem a villamoson. Szép idő volt. A lányok már megtették az első lépéseket a férfiak zaklatásának irányában (lenge öltözék).

És mit tapasztaltam? Minden lányon, legyen az fiatal vagy idősebb, volt valami rózsaszín. Fülbevaló. harisnya, táska, kabát, szemfesték stb. Pink, világos rózsaszín, bugyirózsaszín, rikító rózsaszín egyéb..
Hát igen, még hozzám is, aki egyébként nulla szennylapot illetve női magazint olvasok, eljutott az a hír, hogy az idén a rózsaszín lesz a divat. Na de ennyire! Hogy minden csaj azt hordjon?
És amikor eljön az igazi szép idő, az egész város egy nagy rózsaszín nyáltenger lesz? Mert hát ugye a ...

Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 21.

írta: korbelygyorgy

Köszöntsük gagyival 260 éves városunkat! Matyi és a hegedűs, Solymos Tóni - nyilván a Fásy mulató nézése közben jött ez a zseniális ötlete valakinek, hogy ilyen pofákat hívjanak meg a városalapítás 260. évfordulójára. Jó, most nem voltam egészen korrekt, lesz más is, például a két megasztáros csaj, Oláh Ibolya és Tóth Veronika is fellép, akiket én most nem jellemeznék. Más kérdés, hogy nyilván kihagyom a koncertjüket, mert nem érdekel a Macskák, a Hair vagy Demjén Rózsi más felfogásban. Lesz még Bagi-Nacsa is, akikre mondjuk kíváncsi vagyok élőben, szerintem ők nagyon tehetséges fiatalok, még akkor is, ha legutóbb még a hülyének is nyilvánvaló volt, hogy a Medgyessy-stáb PR-eseivel együtt szerkesztették a show-juk ...

Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 20.

írta: korbelygyorgy

Hahhh, a lényeg majdnem kimaradt: hát ma egy éves Bonnie kutya! Persze annyira fanatikus kutyások nem vagyunk, hogy bulit csapjunk és ajándékokkal halmozzuk el a kis kedvencet, de fontos évforduló ez mégiscsak.  El is küldöm gyorsan ezt a fotót a tenyésztőnek Püspökladányba, hadd lássa a jóember, hogy jól van és láthatóan jól érzi magát a kis "teremtménye".
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 20.

írta: korbelygyorgy

Egy mezőgazdasági műsor előkészítésén dolgozom, most válogattam zenei alapokat a szignálhoz, illetve az interjúk alá aláfestő zenét (loopot) és kétszeresen hálás vagyok Imreh Gergelynek, amiért tegnap hozzásegített a Balkan Fanatik albumához, mert a második track vezérmotívumát (Csináld, csináld, jól csináld) fel is használom a szignálhoz. A loop pedig egy másik kedvencem lesz ebből a műfajból a Ghymes Szárnyaskezű szeretők című dalának vezérmotívuma.

Nagyon király zene egyébként ez a Balkan Fanatik! Jorgosz dolgait régóta ismerem, először a Rolls Frakcióban láttam még nagyon-nagyon régen, még a Budai Ifiparkban, utána ha jól emlékszem, játszott a  Gépfolklórban, illetve a Barbaróban, nagyon érdekes volt, mindig az ...
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 19.

írta: korbelygyorgy

Ez nem rossz. Ha belegondolok, mekkora tortúra volt, amikor  legutóbb interúra mentem Vastaghoz, akkor ezek az ifjú radikálisok tudnak valamit... Még egy torta hiányzott volna valakinek a képébe :-)

A házbizottság vizsgálja, hogyan juthattak be az iraki magyar jelenlét ellen tüntetők a parlamentbe hétfőn. A fiatalokat a teremőrök vezették ki a karzatról. A rendzavarásért az Ahimsa-csoport vállalta magára a felelősséget.
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 19.

írta: korbelygyorgy

Egy magát emailes képeslapnak álcázó magyar vírus jelent meg hétfő reggel az interneten. A vírus a melléklet megnyitásával fertőz, de részleteket egyelőre nem lehet tudni.

Én már reggel kaptam is ilyet, de nem szívtam meg, mert rendkívül óvatos vagyok hosszú hónapok óta, e-mail forgalmam nagy része ugyanis  mindenféle vacak vírusokból áll. Így tehát hasznos perceim telnek el azzal, hogy wapról, webről, vagy a Popcorn elnevezésű segédprogram segítségével ezeket pucolgatom a szerverekről..
Tovább Szólj hozzá

2004. ápr 19.

írta: korbelygyorgy

Lehet, hogy valami vudu átok ül a régi szerkesztőségünkön: újabb halálhír érkezett délelőtt levelezőlistánkra: ezúttal Kovács Gyuri bácsi hunyt el, egykori korrektorunk és barátunk. Halálát egy tragikus baleset okozta: kigyulladt békéscsabai lakása és füstmérgezést kapott. Ő már a negyedik, aki azóta halt meg, mióta megszűnt az újság: gépírónőnk, Marika néni a bejelentés másnapján hunyt el, majd nemrég, néhány hete kaptuk a hírt az egyik volt tulajdonos, Fülöp Elek haláláról. Herczegné Vaszkó Éva temetéséről nemrég számoltam be, most pedig ez.

Gyuri bácsit nagyon szerettük, igazi régi vágású szerkesztőségi ember volt, mégis egyfajta szimpatikus kívülállás jellemezte. A helyi irodalmi és képzőművészeti élet ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása