2005. ápr 13.

Műanyaggyöngy

írta: korbelygyorgy
Műanyaggyöngy

A magyar  bennszülött ugyanúgy kattan az üveggyöngyre, mint annak idején a gyarmatosított népek, már akik nem nyílvesszőkkel fogadták a felfedezőket. Korunk üveggyöngye az ingyenszatyor, tudják jól ezt a multik, ezért Tescoban, Corában, Machban és még ki tudja hol, akár egy marékkal is megkínálják a pénztárosok a roskadozó kocsival érkező fogyasztót.
A potyazacskó iránti vonzódást igyekeznek most kihasználni gyanúm szerint, amikor a környezetvédelmi termékdíj ellen próbálnak meg harcolni ugyanezen cégek, úgy tűnik, médiasegédlettel: korábban is, a bevezetés idején elhangzott, hogy jajj, nem lesz majd reklámtáska ingyér', és akkor majd szerencsétlenkedhetsz a cuccaiddel a parkolóban, most meg az egyik társaság pénzért fogja adni a táskákat, öt kemény forintért, lesz majd haddelhadd:
- De mééé'? - kérdezi az egyébként 10-20-50 ezer, vagy éppen több forintot otthagyó öntudatos fogyasztó.
- A környezetvédők miatt - hangzik majd a válasz.
És akkor emberünk agya elborul: igen, a zöldek, akik miatt nem lehet eldobni még egy rothadt papírzsepit semi, akik akadékoskodnak valami Zengő-hegyen, sőt, már a Morzsiba sem rúghatok egy igazit, mert feljelentenek. Lám, lám,  már az ingyentatyót is elvették miattuk ezek a rohadt kommunisták/jobbosok (kiki saját vérmérséklete szerint választhat ellenséget).
*
(S hogy ne mondja senki, a kritikus nem javasol alternatívát: nagyon praktikus megoldás egy pár száz forintos összecsukható - ugyancsak műanyag, de nem eldobható - kosár, amely nem foglal helyet a kocsi hátuljában, ebbe gazdaságosan bele lehet pakolni, sőt a lépcsőházban cipekedve is praktikusabb megoldás, mert nem vágja a kezet. Aki pedig a tömegközlekedésre kénytelen hagyatkozni, tartson magánál bevásárlás előtt - igen, használt reklámtáskát, hiszen ha nem dobjuk ki egy használat után, máris előbbre vagyunk egy icipicit).
Szólj hozzá