2005. máj 13.

Mackónap helyett....

írta: korbelygyorgy
Mackónap helyett....

Előre kellett dolgoznom az ünnep miatt, így nem hogy a szokásos pénteki melegítős napomat sem tudtam megtartani (néhány hónapja, ha nem kell "megjelennem", péntekenként tréningruhában dolgozom, ez egy amerikai humánpolitikai dili, igaz, ott a nyakkendő meg az öltöny kerül le, de mivel én ilyen holmikat csak végszükség esetén használok, így a farmer-póló-dzseki vonal alatt egy fokkal csak a melegőítő van), de egész nap benn kellett maradnom. Pedig az sem rossz pénteki szokás, hogy itthon ebédelünk, aztán családi program.
Volt viszont néhány jó beszélgetésem, például azzal a fiatal evangélikus lelkész házaspárral, akikkel a pünkösdi riportot készítettem el, illetve ott voltam a helyi SZDSZ sajtótájékoztatóján is, ahol a helyi elnökkel, Kiss Attilával beszélgettünk elég hosszan,. Főként szokásos dolgokról persze, elnökjelölés, érettségibotrány, de azért a helyi témákról is, például rákérdeztem - mikrofonon kívül -, hogy mit kiván tenni a helyi SZDSZ azért, hogy arca legyen, hogy meg lehessen különböztetni a szociktól, merthogy a helyi közélet iránt érdeklődő pógárban csupán egy sztereotípia él, hogy mindent megszavaznak, amit a szocialista többség kiad nekik.
Persze, mit akarnak ők és mit akarok én: ennek a városnak annyira sajátos a szociológiai összetétele, ami egyértelműen a nagy pártoknak, illetve azok gondolatvilágának kedvez. A 260 éves protestáns paraszti hagyomány a jobboldali kötődést feltételezi és igazolja, míg a hatvanas-hetvenes évek iparosítási-panelépítési mániája a szocialistáknak kedvez - mindez jól látható, ha városrészenként elemezzük a különböző szavazási eredményeket.
Szólj hozzá