2005. jún 18.

Moto-Rock

írta: korbelygyorgy
Moto-Rock

A mai este sztárja, Nagy Feró látható a képen, ő volt ugyanis a hétvégi orosházi motoros találkozó pénteki fénypontja. Fodor Tomi barátommal kinéztünk a rendezvényre egy-két sörre, illetve természetesen régi bálványaink mai mozgását megfigyelni. Hááát... Nem vártuk meg végig a Beatricét, mert késő volt, siettünk, meg mi tagadás, nem is volt igazi a koncert, mert bár egész jó most az összeállítás (Vedres József a gitároknál, Hirlemann Berci a doboknál, tehát egy félig-meddig régi csapat...), a művész urak elég sokat áldoztak az alkohol oltárán, a színpadi humor pedig kimerült egy elég ízléstelen szexizmusban, talán még maga a nagy Gangsta Zolee is elpirult volna az ócska puncis poénok hallatán. A klasszikus Rice-dalok közül (már amit én annak tartok: Nagyvárosi farkas, Térden állva, Jerikó stb.) egy sem hangzott el az első negyven percben, voltak viszont csasztuskák meg 1990 utáni, szerintem inkább felejthető dalok.
Az egész motoros hétvége azonban tök jó. Volt a kilencvenes évek elején egy Talon nevű kocsma a városban, ami a köznyelven csak Blueskocsmaként volt ismeretes. (Ide linkelem Zsedényi mester Volt egyszer egy zenekar című emlékoldalát a Block együttesről, ők voltak a házibanda, a site sokat visszaad abból a hangulatból...) Na most ennek a fílingjét éreztük Tomival, amikor néhány régi pofát megláttunk tizenöt évvel öregebben (meg hát bennünket is így láttak sokan, na, mitagadás). Például volt két csaj, akik annak idején barátnők voltak, azóta tudom róluk, hogy "polgárosodtak", gyerekekeket szültek, kaját főznek az embernek, most pedig feketére festett hajjal, farmer cuccban baktattak, műanyag söröskorsóval a kezükben. Egy újabb nosztalgiázó generáció. Az előzenekar, a Jerikó egyébként nem volt rossz, de sajnos semmi eredetit nem tudtak produkálni: ugyanazok a panelek, a hetvenes évek rockzenéje, ami persze nem baj, ezek a motoros jóemberek ezt szeretik, de akkor is...
Holnap folytatódik a buli, a P. Mobilt is meg kéne nézni. Igaz, hogy Schuszter Lóri nem nagyon engedi az embereit inni, úgyhogy nem fordulhat elő a maihoz (tegnapihoz) hasonló szuperhakni, azonban félek az újabb illúziórombolástól.
Szólj hozzá