2005. aug 02.

OKÉ

írta: korbelygyorgy
OKÉ

Ma tekerés helyett részt vettem az Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete (OKÉ) alakuló ülésén. Volt bennem némi aggodalom, hogy nem leszünk elegen, nem értünk majd egyet bizonyos dolgokban, de azt mondom, minden tekintetben jól sikerült a nyitóesemény. A célokat csak nagy vonalakban vázoltuk fel, nyilvánvalóan az alapító okmányokba ennyit elég feltüntetni, a részletesebb majd később elkészül. Úgy tűnik, profi dolog van születőben, de majd ez csak később derül ki. Vannak nagy terveink, amiken, ha dolgozunk, meg is valósulhatnak. Az első fontos ténykedés: egy nagyobb szabású pofavizit-sorozat a helyi közigazgatási és civil szférában, aztán pedig egy látványos akció szeptember 22-én, az autómentes nap, ami reményeink szerint nagyot szól majd.
Az egyesület elnöke egyébként Török Attila lett, aki mellesleg kollégám, alelnöke, az egyesület egyik fő "arca" Léna, titkár pedig Nagy Erika, aki a Korbelyné előtagot is viseli a hivatalos iratokon.
A tucatnyi alapító közt vannak magamfajta amatőr túrások, montisok, országúti bringások, ami nem osztja meg a társaságot láthatóan, sőt bizonyos fokig érvényesül a "változatosság gyönyörködtet" elv. A legfiatalabb tag 13, a legidősebb 46 éves, sőt két hölgyünk is van. Bár egy blog semmiképpen nem lehet kampányeszköz, most mégis azt mondom: csatlakozzatok, már aki azonosulni tud a nemsokára elkészülő célokkal és egyéb törekvésekkel. (Az illusztrációt Misó blogjáról linkeltem át, aki telefonjával paparazzózott a jelek szerint :-))

Szólj hozzá