2005. okt 10.

László atya napról napra

írta: korbelygyorgy
László atya napról napra

László atya eddig sem számított egyháza konzervatívjai közé, számos formabontó - ám az Igével összhangban lévő - dologgal hívta fel magára a figyelmet, most ismét úttörő szerepet vállalt: ő az első reverendás blogger, ha csak nem számítjuk ide a régóta hálónaplózó krisnás szerzetest.
Érdekes egyébként, hogy a net talán a kezdetektől fontos eszköze mind a történelmi, mind a karizmatikus egyházaknak, sőt védőszentje is van immár a világhálónak, Sevillai Szent Izidor. Személyes élményeim is vannak: korábban nagyokat e-mailezgettünk Ribár János orosházi esperessel, Lázár Zsolt szarvasi lelkész barátommal, illetve még korábban Iványi László gyomaendrőd-hunyai katolikus plébánossal (amikor leégett a hunyai templom a kilencvenes években, komoly segítséget jelentett számára a net az információáramlásban, illetve a helyreállítás megszervezésében), no meg persze hitgyülis barátaim is előszeretettel használják az információtechnológia áldásait. Ezeket a kommunikációkat egyébként nem a szokványos merevség jellemezte, hanem tényleg toleráns, tartalmas vitákat folytattunk - hmmm, nem is tudom, miért maradtak ezek abba, csak nem az időhiány...?
Én máris felvettem László atya blogját az RSS-listámra: kíváncsian várom, hogyan telik Isten szolgájának egy-egy napja, hitelesebb misszió ez így, mint sok ezer, többmilliós katolikus kampány.

Szólj hozzá