2005. nov 01.

A "Nagy Titok"

írta: korbelygyorgy
A "Nagy Titok"

Ez a négy pihenőnap nagyon gyorsan eltelt, kesergek, akárcsak a rossz diák, akinek ismét suliba kell mennie. Arra persze jó volt a hosszú hétvége, hogy úgy-ahogy kipihentem magam, illetve a tegnapi biciklitúrát is meg tudtuk csinálni, de főként munkával teltek a napok, egész pontosan saját magam utolérésével, de ez legalább megtörtént. Nem jutott viszont időm olvasni, pedig de szerettem volna, ki is szemeltem egy könnyed Ken Follett-regényt - tudom, az csak ponyva, de már ez is előrelépés mostani kulturális szokásaim mellett - különben is, Ken Follett olyan alapkönyvek szerzője, mint a Tű a szénakazalban, a Kaland Afganisztánban, nem beszélve A katedrálisról vagy az Egy úr Szentpétervárról címűről.

Holnap megint egy agrármeló, ezúttal egy konferencia, ahol bejelentik azt a nagy titkot. Amit most én is elmondok, de nehogy aztán valaki leforduljon a székről a nagy szenzáció miatt: szóval a Nagyon Titkos Projekt az volt, hogy egy kombájn, illetve a hozzá csatolt adapter 24 órán keresztül folyamatosan takarította be a kukoricát, és mi azt nagy lelkesen rögzítettük, több ezer karakter szöveggel, száz fotóval és nem tudom, hány óra videoval örökítettünk meg. Azért volt titkos, hogy a konkurencia meg ne neszelje és nehogy utánuk csinálja.
Komolyra fordítva: szakmai jelentősége tényleg van a 24 órás betakarításnak, ugyanis a gépeket üzemi körülmények között nem szokás tesztelni, így legalább elmondhatja az OROS betakarítógép, illetve a New Holland kombájn gyártója és forgalmazója, hogy igen, ilyet csak mi tudunk - egészen addig, míg a konkurencia meg nem csinálja és akkor minden kezdődik elölről.

Szólj hozzá