2005. nov 05.

Reggel

írta: korbelygyorgy
Reggel

Az mindig szomorú, ha megszűnik egy napilap, mert egyrészt veszítenek az olvasók, ha mást nem, a választási lehetőséget, veszít a szakma és persze bajba kerülnek az újságírók, kiadó munkatársak is.  Talán azért is vagyok ilyen empatikus, mert magam is átéltem ilyet szűk három és fél éve.
Pedig akkori mohó felvásárlónk, az Axel Springer most a kárvallott, egy év után be kell zárnia életképtelen lapját. Nekem egyébként jó emlékeim vannak a Reggellel, mert fesziválos sajtósként nagyon korrekt és hasznos együttműködés alakult ki, dolgozott ott néhány jó ismerősöm is, például Toót H. Zsolt, a Heti Válasz korábbi főszerkesztője - remélem, az új struktúrában, a hírügynökségben is jut neki hely.
Viszont szerintem az már az elején látható volt, hogy nagyon rosszul pozicionálta be új lapját tavaly a Springer, olyan ugyanis a hazai piacon nem létezik, hogy "átmenet a minőségi sajtó és a bulvár között", azaz azt a stílust, ami most jellemzi a megyei napilapokat, azt országossá emelni felesleges, azokat azért olvassák, mert nincs más, ezért kénytelenek lenyelni sok mindent, például... de hadd ne soroljam, mert még aztán külsős springeresként (BEOL) jól fenékbe billentenek. Még egy "apró kicsi kompromisszum".

Szólj hozzá