2005. nov 17.

Zalai vizeken

írta: korbelygyorgy
Zalai vizeken

Az eltűnés oka egy kis kirándulás volt: meglátogattuk Volencsik Zsolt barátomat Zalaszentgróton, aki egy ideje a vízműiparban nyomul több évtizednyi élelmiszeripari és informatikai ténykedés után. Sőt: 1994 és 1998 között alpolgármestere volt Orosházának, de jelenleg is tagja a képviselő-testületnek. És hát persze Fidesz-alapító, sokáig elnök, miegymás.
Nem ő az egyetlen, aki tudását, tapasztalatait máshol kamatoztatja - nem akarok én most ezen filozofálni, részben természetes ez a trend, részben lehetne tenni ellene, ha nem lenne ilyen kontraszelektált a városi személyzeti politika.
A lényeg az, hogy Zsolti most kétlaki, általában négy napot tölt Zalában, ahol két céget vezet: egy kéttucatnyi települést kiszolgáló vízműt, illetve a zalaegerszegi Aquaparkot; hármat pedig itthon. Nekem nagyon bejött az a kisváros, igaz, kevés időt töltöttünk ott, nem egészen két napot, viszont sok mindent belesürítettünk: városnézés Zalaegerszegen, borkóstolás Zalaszántón, ugyanott a buddhista kegyhely megtekintése (VoZso és buddha - mint valami jingjang lakodalmas techno cd borítója :)), vacsora egy olyan étteremben, ahol teljesen természetes, hogy bejön a kutya is, mi több, a vendéglős hölgyek agyonkényeztették Bonnie-t.
Szóval sikerült egy rövid időre kiszakadni a helyi rögvalóságból, ami jól is esett, de mostmár újra itthon - jöhet a holnapi bolondokháza.

Szólj hozzá