Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. máj 29.

Amőba, VW Polo - éljen a poldirektmarketing

írta: korbelygyorgy
Amőba, VW Polo - éljen a poldirektmarketing

Mégiscsak lesz Gyurcsány Ferenc Hegyalján, igaz, nem a mi szervezésünkben, hanem az Amőba-projekt keretében. Sőt mi több, nem csak a Hegyalján, hanem az összes nagy fesztiválon, Mezőtúrtól az EFOTT-on és a VOLT-on keresztül a Szigetig. Korábban én is próbálkoztam ezzel - mármint az aktuális miniszterelnök meghívásával, hiszen páratlan kölcsönös marketingértéket jelent: nekünk még több publicitást, nekik pedig egy politikailag passzív szegmens elérését -, de mindig elutasító választ kaptam, meg persze jó kívánságokat a rendezvény sikeréhez, hál Istennek ezek eddig be is jöttek.
Apropó, Amőba: én is jelentkeztem, vissza is igazoltak, mostmár csak a csoportvezető jelentkezését várom.
De hogy kiegyensúlyozott legyek, a nemzeti ...
Tovább Szólj hozzá

2005. máj 28.

Legkisebbváros

írta: korbelygyorgy
Legkisebbváros

A hétvégi sportrovat következik: ötven kilométert tekertem le délután: Pusztaföldvár, Csanádapáca, Gerendás, Csorvás, Orosháza. Igazi hajósként terveztem meg az útvonalat, mindvégig oldal, illetve hátszéllel haladtam, így az impozáns távolság nem is olyan impozáns.
Csorváson végeztem egy gyorsmustrát is, ugyanis a Magyar Köztársaság egyik leendő városáról van szó. Hát, nem lebecsülve a helyiek munkálkodását és nem megsértve csorvási barátaimat, azért mostmár bohózatba illik ez a várossá nyilvánítási dili. Gyerekkoromban még csak öt város volt Békés megyében: Békéscsaba, Békés, Gyula, Szarvas és Orosháza, aztán jött a nagy láz és a tízezer lélekszám körüli nagyközségek is városok lettek (például Sarkad, ...
Tovább Szólj hozzá

2005. máj 27.

Bozóki 2.

írta: korbelygyorgy
Bozóki 2.

Múzeumot avatott Bozóki András Orosházán, pontosabban a tárca egyik programja révén újították fel a helyi közgyűjteményt. Volt nagy felhajtás, mint az ilyenkor szokásos, különösen jópofa beköpés volt részéről a "kerítésen belüliek és a kerítésen kívüliek üdvözlése", a múzeum udvara ugyanis elég kicsi, ezért a jelenlévők nagy része az utcáról kísérte figyelemmel az eseményeket. Utána a szomszédos könyvtárban sajtótájékoztató, itt sikerült beszélnem a miniszterrel is és persze a még fontosabb emberrel, a személyi titkárral. Egyébként Bozóki fejben "lefuttatta" a nyári programját és úgy néz ki, menni fog a tokaji fellépés, ami jól esne, mert miniszterünk még sose volt, érdekes módon minden igazán fontos ember a ...
Tovább Szólj hozzá

2005. máj 27.

írta: korbelygyorgy

Ismét segítőnap az orosházi kutyamenhelyen

A közelmúltban megrendezett segítőnap sikerén felbuzdulva ezen a hétvégén ismét nagyszabású akcióra készülnek az Orosházi Állat- és Természetvédő Egyesület aktivistái. Ezúttal is a Szikhát tanyai kutyamenhely csinosítása a cél, és persze az ott gondozott mintegy száz négylábúval való közvetlen törődés.
Feladatok: tereprendezés, betonozás, mosogatás, gyomtalanítás, takarítás, sétáltatás, stb.  Áram van, tehát lehet elektromos eszközöket is lehet használni. Szerszámokat, pórázt mindenki hozzon magával - kérik az orosházi állatvédők, akik elsősorban az önkéntesek munkaerejére számítanak, de bármilyen építőanyagot, állateledelt, rongyokat, stb. szívesen fogadnak.
...
Tovább Szólj hozzá

2005. máj 27.

Bozóki

írta: korbelygyorgy
Bozóki

Mostanában elég sok miniszterrel, államtitkárral, vezető politikussal hozott össze a jó sorsom (Csizmár, Hiller, Szabó Vilmos, Újhelyi, Németh Imre, Csapody stb.), ma azonban tényleg komoly várakozásokkal tekintek a nap elé: kedvencem, Bozóki András avatja a felújított városi múzeumot. Korábban már írtam (hadd ne keressem most meg a régi posztot), hogy nagyon kíváncsi leszek az ex-Narancsos, liberális publicista, politológus működésére. Gyöngy a korpa között - hátha nem falják fel a disznók.
Tovább Szólj hozzá

2005. máj 25.

Lakszöv

írta: korbelygyorgy
Lakszöv

Azt hiszem, nem lépcsőházbizalmiként megyek nyugdíjba, mi több, rövidesen megszabadulok ettől a nagy megtiszteltetéstől.
A minap jött a meghívó a küldöttgyűlésre, melyet hétfőn tartanak, s melynek egyik napirendi pontja a 2004-es gazdálkodás elfogadása. Nem lévén közgazdász, s mivel a családban van egy, gondoltam, kikérem az anyagot, ha már nem küldték el - holott illendő lett volna szerintem. Meg aztán a képviseleti demokrácia szabályai szerint azoknak is látniuk kell a dokumentumot, akik "küldtek", ha már komolyan vesszük a gyakran használt kifejezések jelentését.
Reggel mit sem sejtve bevonulok az Orosházi Lakásszövetkezet irodájába, mondom, kérek egy példányt a beszámolóból. Megállt a levegő: elnök, ügyintéző, meg ...
Tovább Szólj hozzá

2005. máj 24.

Már megint ez a depresszió...

írta: korbelygyorgy
Már megint ez a depresszió...

Ha Ön is Békés megyei lakos, essen depresszióba! Ne saját magát, ne is a környezetét okolja, csakis a körülményeket és azt a lusta sültgalamfutárt!

" Békés megye láza nagyon magas"

Kocsis-Nagy Zsolt szociológussal, a KSH osztályvezetőjével Bod Tamás készített interjút
Az újonnan csatlakozott tíz tagállam közül az Európai Unióban elsőként Magyarországon, a Viharsarokban készült Társadalmi és térbeli kirekesztettség címmel a közösség statisztikai metodikájának megfelelő felmérés. Békés megye az elmaradott térségek közé tartozik, ahol - Kocsis-Nagy Zsolt, a Központi Statisztikai Hivatal Szegedi Igazgatóságának osztályvezetője, a felmérés vezetője szerint - sokkal könnyebb mérni a társadalmi és szociális ...
Tovább Szólj hozzá

2005. máj 24.

Keddre virradóra...

írta: korbelygyorgy
Keddre virradóra...

Vissza a hétköznapokba: mikroszinten semmi érdekes, önmagam utolérése, helyreállt ugyanis az irodai komputer.
Makroszinten megint léptünk a százból: ezúttal szociálpolitika. Nem csoda, hogy kerülték a kormánykommunikátorok a reform szót: ez nem az, ez a jelek szerint ugyanolyan választás előtti osztogatás, mint az előző kormányok kortesakciói voltak. Érdekesség még számomra az a lefoglalt dokumentumfilm, melynek egyik részében Fenyő János, a nyolc éve meggyilkolt médiamogul pszichiátere mond el mindent - tudván, hogy halálos beteg, így félnivalója egy darab sem volt. Ugyancsak Shakespeare-i jelenség Májer Aranka, akit még vasárnap este láttam a Friderikusz-műsorban. Ez a történet ékes példája annak, hogy olykor egy banális ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása