Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. nov 20.

A mozi, a mozi...

írta: korbelygyorgy
A mozi, a mozi...

Bezárják Orosháza egyetlen moziját
2006. január 4-én vetít utoljára filmeket Orosháza egyetlen mozija. A multiplex mozikkal nem lehetett versenyképes az orosházi.


Igazi gyászhír, ki is emeltem bolddal. Igazi ok a kollektív bűntudatra.
Miközben megakultúrpalota épül sokszázmillióból, ahol majd mindenféle harmadosztályú helyi és országos haknisztár lép majd fel, szemünk előtt omlik össze több generáció - beleértve még az üknagyszülőket is - kedvelt zarándokhelye.
A felelősség azért kollektív szerintem, mert maga a mozitulaj nem gondolt a differenciált nézői igényekre, bizony a kínálat multiplexes volt, csak éppen több hónapos csúszással érkeztek meg a filmek. Nem szerveztek klubmozit, pedig lett volna igény ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 19.

Arcok

írta: korbelygyorgy
Arcok

A Fiatal Baloldal arca péntek este Orosházán kampányolt, gondoltam, adok a kereskedelmi fílingnek és legyen egy "sztárinterjú" a hétvégére. Ki fogtok nevetni: kellemesen csalódtam a fickóban, nem az a felszínes figura, aki lejött a tévéből, már amennyire nyomon követtem a VV Villa életét. Értelmes, céltudatos fickó, aki egyébként abszolút tisztában van az őt beszippantó majd kiköpő médiagépezet működési elvével, mi több, el is tudja helyezni magát benne. Ha megvágom a vele készült interjút (12 percnyi nyersanyagom van, ebből csinálok kb. hatot), felteszem majd real audioban.



A másik kép is pénteki: nagy az öröm alelnökünk, Léna házatáján: megérkezett szponzorbiciklije, ami még nem a végleges, csupán ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 19.

Egy s más...

írta: korbelygyorgy
Egy s más...

Azért történt itt még egy s más pénteken: ültem Léna új bringáján, merthogy megérkezett a Wenson márkájú treking; interjút csináltam VV Szabival, aki újabban a FIB arca lett, meg nem mellékesen Komássy Ákossal, az ifiszervezet új elnökével; végigültem egy művészeti konferenciát, mivel én csinálom a projekt hírlevelét; rájöttem - ugyancsak interjú közben - hogy egyidősek vagyunk az új orosházi rendőrkapitánnyal; Pollner átköltözött a Freeblogról a HVG-re . A részletek holnap, most nincs erőm.
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 18.

Panelszárszó

írta: korbelygyorgy
Panelszárszó

Nagyon kevés hírt fogyasztottam az utóbbi napokban, de azt látom, hogy nagyon nagy a megegyezési láz a politikai elitben, ami csak egy fokkal rosszabb, mint  egymás folyamatos cseszegetése, merthogy ezáltal a semmit nem értő köznép számára nyilvánvalóvá válik, hogy ezek már megint sumákolnak.

Éppen ezért talán dramaturgialag a legrosszabbkor találtuk ki Erikával, hogy afféle poli-házibuli keretében nálunk találkozzanak azok a fiatal politikusok, akik a Kisvárosi Webnapló fórumának különböző topikjaiban ugrottak egymásnak, majd a Jobb Hatos című kampánylapban folytatódott a vita, most pedig  továbbra is a neten folyik a diskurzus, gondolom, a következő megjelenésig (mi több, a múlt héten az Orosházi Élet is megjelentetett egy ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 17.

Zalai vizeken

írta: korbelygyorgy
Zalai vizeken

Az eltűnés oka egy kis kirándulás volt: meglátogattuk Volencsik Zsolt barátomat Zalaszentgróton , aki egy ideje a vízműiparban nyomul több évtizednyi élelmiszeripari és informatikai ténykedés után. Sőt: 1994 és 1998 között alpolgármestere volt Orosházának, de jelenleg is tagja a képviselő-testületnek. És hát persze Fidesz-alapító, sokáig elnök, miegymás.
Nem ő az egyetlen, aki tudását, tapasztalatait máshol kamatoztatja - nem akarok én most ezen filozofálni, részben természetes ez a trend, részben lehetne tenni ellene, ha nem lenne ilyen kontraszelektált a városi személyzeti politika.
A lényeg az, hogy Zsolti most kétlaki, általában négy napot tölt Zalában, ahol két céget vezet: egy kéttucatnyi települést kiszolgáló vízműt, ...
Tovább Szólj hozzá

2005. nov 14.

Ibolya underground

írta: korbelygyorgy
Ibolya underground

Dávid Ibolya Kontroll Csoport rajongó volt
Dávid Ibolyának nagyon kevés a szabadideje, ám zenehallgatásra mindig szakít időt, írja a Színes Bulvár Lap. "Elsődleges fontosságú a zene, akárhol vagyok - irodában, autóban -, akármit csinálok, mindig szól" - nyilatkozta az MDF politikusnője. Különösen az egykoron rendszerellenesnek kikiáltott alternatív zenekarokat kedveli, mint amilyen az URH, a Kontroll Csoport, a Sziámi vagy a Bizottság zenekar. A pártelnök bevallotta, hogy bár nem járt állandóan koncertekre, az agyonmásolt kazetták hozzá is eljutottak és állandóan azokat hallgatta. A magyar alternatív zenekarokon kívül Dávid Ibolya a komolyzenét is kedveli, ezen a téren Mozart, Kodály és Beethoven áll hozzá közel.

Tovább Szólj hozzá

2005. nov 14.

Mailkáosz

írta: korbelygyorgy
Mailkáosz

A hétvégén kitisztogattam az "ingyenlevelezés-portfóliót", gondolom, nem én vagyok az egyetlen, aki tele van különböző e-mail címekkel, ezekről idővel leszokik az ember, de még előfordulhatnak értékes üzenetek - nos, én most így jártam, három hónapra visszamenőleg találtam fontos leveleket, igyekeztem is kezelni azokat, ahogy lehetett, többnyire egy-egy nagy "sorry"-val.
Tehát a jövőben ne írjatok ezekre a címekre: korbely@primposta.com, korbely@mailbox.hu, illetve korbely@bekesnet.hu. A többi él, azaz a rádiós címek, a deltás cím, a blogon is megadott gmail-es cím, illetve a korbely.hu-ra végződő elérés.

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása