Alföldi blog

Korbely György blogja

2005. feb 13.

írta: korbelygyorgy

Hivatalosan még nem vagyok egészséges, noha pénteken elmentem az orvoshoz, ám ő csak hétfőre utalt el röntgenre. Itt ugrik majd a majom a vízbe, azaz kiderül, hogy maradt-e valami szövődmény a tüdőmben, én úgy érzem, hogy rendben vagyok, persze ez lehet csalóka is. Ennél még nagyobb a tettvágy bennem: azt hiszem, nehezen bírnék ki még napokat ágyban fekve, olvasva, tévét és DVD-filmeket bámulva... Mindenesetre a hétfőt már úgy szerveztem, hogy az így is, úgy is munkanap lesz. Egyébként ha mégsem vagyok makkegészséges, megpróbálok egyezkedni a doktor nénivel, hogy legalább napi négy órát dolgozhassak, muszáj egy kicsit behoznom magam, mert két hétig V. Z. kolléga dolgozott helyettem, duplán, ugyanis a saját munkáját is végezte ...
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 13.

írta: korbelygyorgy

Tömegesen pusztulnak a macskák
Tömegesen pusztulnak a macskák az egyik kereskedelmi lánc saját termékétől. Lökösházán a szárnyashúsos állateledeltől egy családnál öt, egy másiknál tizenegy cicát temettek el.

A megyei újságban találtam ezt a hírt, ami mélységesen felháborított. Még jobban  bosszant, hogy miféle széplelkűségből nem írják ki, hogy melyik cég saját márkás termékéről van szó, mert így kaptunk ugyan egy kis jópofa bulvárt, de ha ittapirosholapiros módjára kell állateledelt vásárolni továbbra is, akkor kedvenceink irtása nem áll meg...

Tovább Szólj hozzá

2005. feb 12.

írta: korbelygyorgy

A Napkeltében Verebes vendége volt SzabóZ indexes kritikus, a téma pedig a Sorstalanság című film volt, amit a krtikus - fogalmazzunk így - lehúzott. A beszélgetés során gyakorlatilag el kellett számolnia,  miért látta úgy, hogy Koltai Lajos filmje nem mondott újat stb., Verebes pedig mintha azt kérte volna számon, hogy miért nem sorakozott fel a kritika egy emberként egy "nemzeti ügy", azaz a legdrágább magyar film mellett.
Nem akarok itt mindenféle nemzedéki meg egyéb összeesküvés-elméletekkel jönni, de az egésznek olyan látszata volt, mint hogyha a jó öreg Verebes meg akarná védeni minden áron a jó öreg Koltai Lajost - akit egyébként senki nem bántott, csupán azt írta le a fiatal ítész, hogy nem hozott olyan áttörést, mint amilyet ...
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 11.

írta: korbelygyorgy

Mégis lesz teljes ügynöklista?
2005. február 11. 22:43
Utolsó módosítás: 2005. február 11. 22:46        

Rainer M. János történész hajlandó arra, hogy összeállítson egy teljes ügynöklistát.
A történész erről a Klubrádió Kontra című műsorában beszélt azután, hogy az adatvédelmi biztos, Péterfalvy Attila közölte, csakis kutatási terv birtokában lehet ezekhez az adatokhoz hozzáférni és nyilvánosságra hozni azokat. Rainer M. János azt mondta, neki van kutatási engedélye, és ha elkészül a munkával, publikálja a teljes listát – mint fogalmazott – „kerül, amibe kerül”.  (HVG Online)

Tovább Szólj hozzá

2005. feb 11.

írta: korbelygyorgy

Figyelemre méltó megjegyzés Szarvas Zolitól ügynökügyben. Ezen már én is gondolkodtam néhányszor az elmúlt években Télleg, az újkori figyelés/besúgás/jelentés (mondjuk helyi internetes fórumokról) háromperhányas tevékenység?...

+1 Ugyan, ma hányan vannak akik látszólag ártatlan információ-gyűjtéseikkel és (a legtöbbször elferdítve azokat) "illetékes helyre" való továbbításaikkal közvetve vagy közvetlenül emberek százainak, ezreinek életét keserítik meg napjainkban is???
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 11.

írta: korbelygyorgy

Nekem szimpatikus, hogy a Political Capital felteszi az ügynöklistá t a honlapjára. A jelenlegi lista persze még lightos, tehát csak a jól ismert nevek vannak fenn, ráadásul csak egy rövid összefoglaló keretében, de ígéretes a vállalkozás, mert a döntéshozókat cselekvésre késztetheti. Egyébként felfedeztem egy hiányosságot: Békés megye első ismert ügynöke hiányzik róla: Simon Imre éppen érintettsége okán mondott le országgyűlési képviselői, illetve megyei közgyűlési mandátumáról. Az egészben az az érdekes, hogy akárhogy keresgéltem a Google-on és  a Vizslán, nem találtam az égvilágon semmit az üggyel kapcsolatban. Igaz, ez még '96-97 táján lehetett, amikor még nem nagyon volt jellemző az internetes publikáció, de akkor is ...
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 10.

írta: korbelygyorgy

Ma már annyira nem bírtam a "haszontalanságot", hogy csináltam itthon egy kisebb takarítást: előszoba, konyha, nappali, ahol kiemelten mozogtam az elmúlt szűk két hétben. Egyébként előrehozom a háziőrizetből való szabadulást: hétfő helyett holnap megyek el az orvoshoz, így ha kiír, hétfőn már tudok dolgozni (egyébként most is előredolgoztam egy kicsit: megvágtam a Hobo-interjút, elég rosszul esett: húsz percból kellett hatot, azaz kétszer három percet csinálnom...).
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 09.

írta: korbelygyorgy

Egész korrekt blogos összeállítást láttam a Médiamixben az előbb. Tévés eszközökkel talán eddig ez volt a legrészletesebb feldolgozása a témának, persze, sok mindent lehetett volna másképp, de hát ez egy rendkívül szerteágazó téma, mindenkinek más fontos benne. Olyan, mint egy komolyabb interjú: akár 150 kérdést is fel lehetne tenni, de csak tizenötöt lehet - de vajon melyik legyen az a tizenöt?
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 09.

írta: korbelygyorgy

Megvolt az előadás, illetve az interjú is. Hobo is azon a nehéz emberek közé tartozik, akiknél észnél kell lenni, mert elidegesíti őket a készületlenség, na most azért nekem megvan az a 25 év előnyöm a buta kollégákhoz képest, hogy jártam Hobóra, meg azért folyamatosan figyelemmel kísértem a vele/velük történő dolgokat. Sőt, nagyon sok olyan dolog van, ami kifejezetten a kedvemre való volt, kezdve az első időktől, ide tartozik a Vadászat, a Morrison-életmű hazai gondozása, a MÉZ-zel, illetve a Ghymessel közös lemez és persze sok minden más. Húsz percet beszélgettünk, de még ugyanennyi belefért volna, csak hát ennyi időnk volt. Szerintem jó interjú lesz, holnap neki is fogok a megírásnak...
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 08.

írta: korbelygyorgy

Hááát igen, aki sokat kommunikál, főleg a semmiről, az előbb-utóbb így jár...

Gyurcsány: a szombat nem az én napom volt
Kedden kétszer is bocsánatot kért Gyurcsány Ferenc. A miniszterelnök Orbán Viktor Fidesz-elnök után a szaúd-arábiai futballválogatottat is megkövette, amiért egyes tagjait terroristának nevezte. A miniszterelnök azt szeretné, ha nem rossz poénjai, hanem a tettek árulkodnának Magyarországról.
Tovább Szólj hozzá

2005. feb 08.

írta: korbelygyorgy

Ha nálunk is lenne ilyen fellépés, hamar kiürülnének a szerkesztőségek...

Lebukott a megvesztegetett TV-kommentátor

Letartóztattak az Egyesült Államokban egy pénzügyi kommentátort, aki pénzt és részvényeket fogadott el egy cégtől azért, hogy promotálja őt.
Courtney Smith, aki korábban a CNBC, a CNN és Bloomberg TV munkatársa is volt, a hatóságok szerint 100 ezer dollárt, és emellett részvényeket fogadott el mintegy 1,2 millió dollár értékben a GenesisIntermedia telemarketinges vállalattól - írja a Napi Gazdaság.

Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása