2006. feb 16.

Kitalálni a várost

írta: korbelygyorgy
Kitalálni a várost

Az MSZP női vonalon támad, a Fidesz az értelmiséget cserkészi be - ez lenne a headline, ha rádiós gyorsjelentést kéne adnom a helyi kampányról.
Hillerné után ugyanis Gyurcsányné is a megyébe érkezik: az MSZP-s pártelnök felesége tegnap látogatott meg Csorváson és Vésztőn karitatív intézményeket, Dobrev Klára pedig jövő héten kedden érkezik Orosházára, ahol idősekkel és emlődaganatos-egyesületi aktivistákkal találkozik. Persze mindenhol ott volt/lesz Fetser János jelölt, illetve Vésztőn értelemszerűen Veress József, aki a szeghalmi körzetben indul.
Dancsó József pedig ma este szervezett egy kerekaszal-beszélgetésfélét helyi értelmiségiek számára "találjuk ki Orosházát" témakörben. Olyan 25-30-an voltunk.a rekreációs központban, jómagam elsősorban tudósítóként, de célszemélyként is kaptam meghívót (höhöhö, asszonta a Dancsó, hogy a blognak is van ebben szerepe, nofene, kampánytényezők is vagyunk má', Kedves Naplóm? :)). Hétkor el kellett jönnöm, az ott töltött két óra alatt egész értelmes szövegelések hangzottak el, bevezetőt Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester és Dancsó mondtak, majd egy csomó hozzászólás következett - mondom, ez hétig történt, lehet, hogy egész sokáig elhúzódott. Bár nem járok a Rotary-ba, egyszer voltam ott vendégként, de nekem valahogy olyan fílingje volt az egésznek: meglehetősen heterogén társaság, nem csak narancsos aktivisták, de nem ők voltak többségben, inkább olyan személyiségek fogadták el a meghívást, akik valójában nehezen sorolhatók be bármely oldal hívei közé. Volt persze Fidesz-propaganda, de az egészséges határon belül, amúgy pedig egy várospolitikai eszmecsere volt, persze gondolom, megoldások nélkül, mindenesetre a többség a közösséget hiányolja, illetve ennek színtereit, a nyílt és a zárt tereket, szó szerint: nincs a városnak közösségi tere, de egy nyomorult bál- vagy konferenciaterem sem, ahová beférne ötszáz ember, az Orosházi Határőr Igazgatóság például Gyulán tartotta múlt heti bálját.


Szólj hozzá