2006. okt 10.

Utólagos szivárgások

írta: korbelygyorgy
Utólagos szivárgások

Szóval este valami olyasmit írtam, hogy szerintem a Magyar Rádió nagyon helyesen járt el, amikor nyilvánosságra hozta Lamperth Mónika és Szekeres Imre zárt ülésen elmondott szavait. Ezek ugyanis hírértékűek és segítenek megérteni a nagyobbik kormánypárt hatalmi logikáját. Nem kétlem, hogy a legnagyobb ellenzéki párt háza táján is ilyesmik vagy még ilyenebbek hangzanak el, mellesleg onnan is szivárgott ki infó nem egyszer, például az elhíresült "...oszt jó napot" beszéd, amelyben Orbán a választási csalás határát súroló akcióra biztatta az aktivistákat, a köteles beszédről nem is beszélve, ami persze külön fejezet, de nem is erről beszéltem a bevezetőben. Szóval kiszivárogatások: igenis, végre igazi közszolgálati ténykedés tapasztalható a rádióban, még hogyha Avar János, Bolgár György és a több ATV-s médiakövület ezt másképp is látja, illetve Friderikusz sem rejtette véka alá ellenkező véleményét esti műsorában.

Szóval este valami olyasmit írtam, hogy szerintem a Magyar Rádió nagyon helyesen járt el, amikor nyilvánosságra hozta Lamperth Mónika és Szekeres Imre zárt ülésen elmondott szavait. Ezek ugyanis hírértékűek és segítenek megérteni a nagyobbik kormánypárt hatalmi logikáját. Nem kétlem, hogy a legnagyobb ellenzéki párt háza táján is ilyesmik vagy még ilyenebbek hangzanak el, mellesleg onnan is szivárgott ki infó nem egyszer, például az elhíresült "...oszt jó napot" beszéd, amelyben Orbán a választási csalás határát súroló akcióra biztatta az aktivistákat, a köteles beszédről nem is beszélve, ami persze külön fejezet, de nem is erről beszéltem a bevezetőben. Szóval kiszivárogatások: igenis, végre igazi közszolgálati ténykedés tapasztalható a rádióban, még hogyha Avar János, Bolgár György és a több ATV-s médiakövület ezt másképp is látja, illetve Friderikusz sem rejtette véka alá ellenkező véleményét esti műsorában. Ráadásul a rádió elnöke már nem a jobbos Kondor Katalin, hanem a konszenzussal megválasztott, középen álló Such György, az aktuális műsorok igazgatója pedig Sztankóczy András, aki nem a Magyar Nemzettől vagy a Hír Tv-től érkezett, hanem a Magyar Hírlaptól, ami egyáltalán nem nevezhető konzervatív lapnak, még akkor sem, ha Széles Gábornak hívják a tulajdonost.

Helyi közélet: viszonylag kevés hírhez jutok, nem is különösebben informálódom. Egyrészt azért, mert Békéscsabán építem a tudásalapú információs társadalmat, másrészt pedig a város széli falusias környezetben nem áradnak úgy az infók, mint mondjuk a paneldzsungelben, kutyaséta közben, lépcsőházi beszélgetések során vagy éppen a garázshoz menet. Hallani persze ezt-azt, nyilván az új elitben akadnak új éhesek, akik vérre szomjaznak (huhúúúú, micsoda képzavaaaar), bizonyos leszámolásokról is beszélnek, de szerintem működik egyfajta mesterséges hisztériakeltés is, ráadásul van, aki tényleg méltatlan a névjegykártyáján szereplő megbízatásra, mert olyan szakmai-etikai vétségeket követett el. Majd kiszámolom, mikor telik le száz nap és akkor értékelek, ha ez érdekel valakit, addig is használja mindenki új polgármesterünk blogját, annál is inkább, mert igen kevés városvezető akad e hazában, aki használja ezt a formulát. Ami azért is figyelemre méltó, mert Németh Béla nem éppen bloggerkarakter: hatvan éves, alapvetően iparosember, ráadásul konzervatív politikus. Csak éppen tud valamit, amit kollégái még nem, úgyhogy e tekintetben megemelem a kalapom, az pedig csak hab a tortára, hogy a blogot éppen a BEOL-on vezeti, ami számunkra szakmai siker és nem utolsó sorban látogatottságnövelő tényező. Mellesleg hamarosan új blogok is indulnak és akkor a Németh Béla-félét is besoroljuk közéjük, nem élvez majd ilyen kiemelt státuszt, nehogy aztán szó érje a ház elejét - bár még nem érte. Nem is lenne korrekt, hiszen a blogírást mindenkinek felajánlottuk, de csak ő élt vele.

Szólj hozzá

blog elkurtuk beol oroshaza nemethbela kiszivarogtatas