Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. már 26.

Viktor

írta: korbelygyorgy
Viktor

Orbán-látogatás képben és hangban. (Egy szépséghiba van a felvételen: a mikrofon közelében egy nőszemély nekiáll köhögni több alkalommal is, ami elnyomja a szónokot.)


Nincs flash lejátszód, vagy nincs engedélyezve.
Orbán Viktor orosházi beszéde (31 perc, 48 kbps, 44100 Hz, mono)

Letöltés (11 MB)
Tovább Szólj hozzá

2006. már 26.

Orbán

írta: korbelygyorgy
Orbán

Hát nem ez életem legjobban sikerült portréképe, de tényleg nehéz volt a Nagy Viktort megközelíteni ma délután, az orosházi választási nagygyűlés előtt. Viszont ezen túl minden a helyén volt: sok ember (nem szeretek becslésekbe bocsátkozni, akár több ezres tömegről is beszélhetünk), kultúrműsor, Philip, beszédhegyek. A kultúrműsor semmiképpen nem nevezhető fiatalosnak: volt Wass Albert-vers, Szép vagy, gyönyörű vagy Magyarország, komlósi fúvósok - őket sajnos nem hallottam, később értem ki a helyszínre, ami egyébként kétszáz méterre van a lakásunktól, hiába kérem, a Fidesz házhoz jön, azaz panelházhoz.
Az Orbán-beszéd nagy sikert aratott természetesen. Nagy vonalakban összegezte a Fidesz kommunikáció pozitív üzeneteit, ...
Tovább Szólj hozzá

2006. már 25.

Orosháziak.hu

írta: korbelygyorgy
Orosháziak.hu



A nagy kampányolásban, illetve a netes új hullám kóstolgatása közben teljesen megfeledkeztem egy szimpatikus lokális kezdeményezésről, a Forgó Imi barátom által gründolt Orosháziak.hu -ról. Most még alapvetően csak fórumozni lehet itt, de gondolom, idővel bővülnek a szolgáltatások hírekkel, linkekkel, kérdőívekkel és mindenféle szuper közösségi dolgokkal. Én még nem kattantam rá, ami persze nem elhatárolódás vagy ilyesmi, hanem a saját fórumom is sokszor teher - bár az utóbbi időben csökkent a forgalom, amit én nem bánok, ha az Orosháziak.hu-ra ment át a közönség. Még egy megjegyzés ezzel kapcsolatban, nem kritika, csupán szubjektív: valami okból nem tudtam megkedvelni azt a fajta fórumformátumot (phpBB), mint amit használnak, ...
Tovább Szólj hozzá

2006. már 25.

Mikola

írta: korbelygyorgy
Mikola

Az utóbbi napok antisztárja Mikola István - nem is értem az egyébként jó stratéga Orbán Viktort, akinek a Mikola-féle sakklépéssel legalább egy újabb lépésnyit előre kellett volna gondolkodnia, így ugyanis a "nemzet orvosa" közszereplései tovább rontják a renomét - legalábbis a bizonytalanok körében mindenképpen. Politikai elemzők talán azt is tudják, hogy miért kell a politika-üvegboltban járatlan elefántokat második emberként maga mellé emelni, hiszen Schmitt Pál is így lett " tökéletes helyettes ", bár neki négy év alatt nem sikerült az, amihez a doktor úrnak néhány nap elég volt.
Az elmúlt napokban a Mikola-irodalom is meglehetősen gazdag lett, igazi gyöngyszem Tóta W. Árpád Bohócdoktor című publicisztikája, de nem semmi az ...
Tovább Szólj hozzá

2006. már 24.

Szili repülőútja

írta: korbelygyorgy
Szili repülőútja

-- Eredeti üzenet --
Feladó: JobbikMagyarországért Mozgalom<jobbik@jobbik.hu>
Címzett: Jobbik-hírlevél<jobbik@inforum2.externet.hu>
Másolat:
Elküldve: 14:33
Téma: MSZP-kampány, helikopter és közpénz


A Jobbik Magyarországért Mozgalom orosházi szervezetének tudomására
jutott, hogy március 15-én Szili Katalin az MSZP politikusa, a
Belügyminisztérium helikopterével, költségvetési pénzt felhasználva
érkezett a békés megyei városba ünnepi beszédet, illetve
kampányrendezvényt tartani.

Információink szerint Orosházán, március 15-én 12 óra 10 perctől 12 óra 18
percig tartott ünnepi és alig burkoltan MSZP-s kampánybeszédet Szili
Katalin, majd 14 órakor már a Parlament márványtermében adott át díjakat.
A két esemény közötti ...
Tovább Szólj hozzá

2006. már 22.

Kupa-nap

írta: korbelygyorgy
Kupa-nap

Kupa Mihály ma dél-alföldi kampánytúrán volt, Szeged mellett Mezőberényben és Csorváson járt. Ez utóbbira én is rácsatlakoztam, s a szokásos rutineljárást végeztem el: rövid interjú a rádiónak, egy kis fotózkodás, folyosói beszélgetések. Durvul a kampány, hogy klasszikust idézzünk: a Csorváson élő megyei elnököt előző este - nem először - megfenyegették, hogy jaj neki, ma délelőtt pedig 400 ezer forintos bírsággal köszöntötték a szakhatóságot - rossz, aki rosszra gondol, á dehogy használhatja fel a politika saját céljaira a szakhatóságokat, á, ilyen még soha nem történt Magyarországon, mondom cinikusan. Egyébként Kupa is azt mondta, hogy gyakori eset az ilyesmi, sok jelöltjükkel előfordult ebben a kampányban is.
Nem ...
Tovább Szólj hozzá

2006. már 22.

Kultúr, politika

írta: korbelygyorgy
Kultúr, politika

Na, a sok politika, kampánymaszlag után egy kis kultúra. Vagy mégis politika? Kultúrpolitika...

( Index ) El lehet-e törölni az ötvenes éveket idéző rendeletet, amely állami papírhoz köti a koncertezést és dj-zést? Kóka János szerint szabályozzon a piac, de közben a vizsgarendszer mellett lobbizók is beindultak. A kidolgozott kompromisszumos megoldás olyan bonyolultnak tűnik, hogy talán csak egy minisztériumnyi bürokrata lenne képes működtetni.
Tovább Szólj hozzá

2006. már 21.

Április bolondja

írta: korbelygyorgy
Április bolondja

Nagygyűlés: kitér az MSZP a Fidesz elől
Mégsem az eredeti időpontban, azaz április másodikán délután tartja meg fővárosi választási nagygyűlését a Magyar Szocialista Párt - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt. A megmozdulást április 1-jén szombaton, az Andrássy úton rendezik.


Háát nem túl jó és nem is eredeti poén az, hogy április bolondja - úgy látszik, a szocik nagygyűlés-ügyben inkább ezt is bevállalták, mint hogy a két buta kiskecske meséje megismétlődjék, azaz mindkét oktondi jószág a patakba essen. Megjegyzem: annyiból volt ez csak jó döntés, hogy kommunikálni lehet: kompromisszumkészek vagyunk ám! Egyébként pedig azt a veszélyt rejti, hogy az ügyeletes bajkeverők ráérnek, és odamennek hőzöngeni, ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása