Alföldi blog

Korbely György blogja

2006. jan 15.

Nagy Feró 60

írta: korbelygyorgy
Nagy Feró 60

Egy újabb kijózanodás: öregszünk, nem csak gyermekeink érnek el hihetetlen életkorokat (az én fiam például májusban lesz húsz...), hanem egykori bálványaink is.
Hobóval például egy éve készítettem hatvanadik szülinapi interjút, most pedig itt van a nemzet egykori csótánya , persze vele is szeretnék, már elkezdtem az ezzel kapcsolatos szervezést.
Feróval más a helyzet, mint Hobóval, ő ikon maradt, míg Feró személyisége, művészete legalábbis ellentmondásos. Azonban az utóbbi idők számomra kevésbé szimpatikus (pld. miépezés, a korábbiakhoz képest - szerintem - gyenge zenei teljesítmény) dolgai ellenére Nagy Feró azért tiszteletre méltó személyiség, mert határozottan kiállt elvei mellett, még hogyha azok vitathatók is. Mi több: ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 15.

Monopoly

írta: korbelygyorgy
Monopoly

Na ezt tudják meg Toller és Kósa urak, hogy éjszaka felvásároltam városaik, Pécs és Debrecen (meg persze a Kispál és a Tankcsapda városai) stratégai közterületeit, azokon építkeztem, fejlődtem és fejlesztettem, majd csődbementem. Bizony-bizony, monopolyztunk az éjszaka Zs. P. és Tallina főhadiszállásán és szégyen, nem szégyen, első alkalommal játszottam a kapitalizmus egyik legemblematikusabb társasjátékán. Bár soha nem tartoztam a vállalkozó típusú egyedek közé, ha mégis vállalkoztam, kényszerből tettem (meg is lett az eredménye...), most azonban igen bátran és eredményesen éltem bele magam az ingatlancápa szerepébe, sikerült is öt játékosból a második helyen végeznem.
Persze ez továbbra sem azt jelenti, hogy a ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 14.

Rendőrök a skatulyából

írta: korbelygyorgy
Rendőrök a skatulyából

 A ...belügyminisztérium részletes listát tett közzé a mintegy 30 ezer rendőr számára a(z) ... előírásszerű megjelenésről.
A rendelet értelmében az egyenruhásoknak tilos borostásan, copffal vagy „egyéni hozzáállásukat egyéb módon kifejező külsővel" szolgálatra jelentkezni. Ennek megfelelően mellőzendő a látható testékszer, tetoválás, egynél több nyak- és karlánc vagy színes csuklószalag.

Lehet találgatni, melyik banánköztársaságról, diktatúráról van most szó, ez a téma egyébként már Magyarországon sem kérdés kb. 15 éve. Na jó, egy-két munkahely elvárja a hozzá szegődött yuppie-któl az egyenkinézetet, de alapjában véve a helyzet nem rossz.

A megfejtés itt található, mindenki meg fog döbbenni...

Tovább Szólj hozzá

2006. jan 14.

Péntek, 13

írta: korbelygyorgy
Péntek, 13

Nem vagyok babonás, de játszani szeretek, ezért mindig odafigyelek például az újévi babonákra, meg persze itt van ez a péntek, 13. Mondjuk hál' Istennek nekem ez nem szerencsétlen napom, inkább szerencsés, vagy semmilyen. Nahát így volt ez tegnap is, csupa rutin dolog,  bár volt egy, ami  ma még nem publikus, taktikai okokból, de ha jó lesz a fogadtása, akkor tényleg szerencsés nap volt január 13-a, péntek.
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 13.

Új főszerkesztő(k) a Hírlap(ok) élén

írta: korbelygyorgy
Új főszerkesztő(k) a Hírlap(ok) élén

Szűkszavú közlemény számol be róla, hogy Varga Ottó, a Somogyi Hírlap jelenlegi felelős szerkesztője lesz április elsejétől a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője. Nyugdíjba vonul ugyanis Kercza Imre a Somogyi Hírlap éléről, az ő helyére kerül Árpási Zoltán, aki 1985 óta irányítja az itteni Springer-lapot.
A hír szerintem több, mint személyi hír, nagy valószínűséggel hatással lesz egy kicsit szűkebb hazánk még szűkebb médiaviszonyaira. Majd még délután beizzítom a Google-t, hogy mit tud ez az új kollega, egyelőre csak egy képet találtam

Tovább Szólj hozzá

2006. jan 12.

No comment

írta: korbelygyorgy
No comment

(...) Amikor a Klubrádióban Darvas Iván kezét megfogja a színezett szőrzetű, haditudósításait általában szállodai szobákból adó Orosz József, és a magának milliárdokat privatizáló volt KISZ-titkárral hármasságot alkotva együtt hüppögnek ötvenhaton, akkor nem tudok tovább hátrálni. Amikor a magyar publicisták Leonardója, Váncsa István a Heti hetesben elmeséli, hogy Apró Antal tulajdonképpen a Gyed Marózzal azonos, akkor nem tudok hova hátralépni. Amikor Nádas Péter először Mihancsik Zsófia pártkatonának ad Medgyessy Pétert legitimáló interjút a Magyar Narancsban, majd ugyanezt megteszi Gyurcsány Ferenccel kapcsolatban is, nincs hova hátrálnom (...)
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 11.

Rothad a narancs

írta: korbelygyorgy
Rothad a narancs

Nem, nem, szó sincs politikai szimbólumról, a rohadt narancsos bejegyzés bizony fogyasztóvédelmileg került ide.
A helyszín a kisváros egyik központi diszkontáruháza (most nem írok nevet, majd legközelebb), ahová vitaminbeszerzésre indultam, kiheverni az ünnepek, illetve az időközben háztartásunkat ellepő disznótoros kajákat némileg ellensúlyozni. A mobilommal lekapni csak ezt a narancsos csendéletet tudtam, nem volt kedvem összebalhézni a személyzettel, még képesek lettek volna szétcincálni a készüléket, a filmet keresve, ám elárulom: banánt sem vettem, az ugyanis egy nejlonzsákban szaunázott, kellemetlen szagot árasztva és bár nem értem hozzá, jól látható volt, hogy ragacsos a héja. Felháborító, de tényleg!

Na, megint bátor ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 10.

Emlékinterjú az archívumból

írta: korbelygyorgy
Emlékinterjú az archívumból

Hohohó, mit találtam, egész mást keresve: Veér Andrással interjú is készült 2002 januárjában. Én most ezt kegyeleti okokból teljes egészében ideragasztom. (Fontos azonban, hogy jónéhány dolog aktualitását vesztette: Veér András végül nem az SZDSZ, hanem az MSZP színeiben indult országos listán és nem jutott be, de igazán komoly kormányzati feladatot sem kapott. Azonban érdekes módon az interjú második része aktuálisabb, mint valaha...)

Update: Volt főszerkesztőm intése jogos, nem jelöltem meg az eredeti forrást: az interjú a Békés Megyei Naplóban jelent meg 2002 januárjában

Veér: a pártok felelőssége, hogy milyen elmeállapotú képviselőket küldenek a parlamentbe
"Ezen az oldalon a helyem"

Mind az SZDSZ, mind az MSZP vezetése ...
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 09.

Nagggyon gyenge...

írta: korbelygyorgy
Nagggyon gyenge...

Szívességből engedték meg a Magyar Vizslát készítő nyomda munkatársának, hogy a Fidesz székházából faxolhassa el a lap korrektúrázatlan példányát a postára. A G&G Nyomda a Fidesz megrendelésére is dolgozik, egy levélkampány részleteiről egyeztettek a faxolás napján. A vasárnap hamisítással vádolt Újhelyi MSZP-alelnök kiröhögte a Fidesz válaszát.
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 09.

Meghalt Veér András

írta: korbelygyorgy
Meghalt Veér András

Életének 67. évében elhunyt Veér András pszichiáter - tudatta hétfőn a pszichiáter családja. Temetéséről később intézkednek.

Életem első nagyobb pódiumbeszélgetését csináltam vele néhány évvel ezelőtt a szarvasi Liberális Klubban, paráztam is eléggé, de egy nagyon kedves embert ismertem meg személyében, azonnal letegeződtünk és fenn a színpadon mindketten jól éreztük magunkat. Sajnos több beszélgetés már biztosan nem lesz.
Tovább Szólj hozzá

2006. jan 09.

Képszerző

írta: korbelygyorgy
Képszerző

Mire jó egy blog? Hát sok mindenre, például egy új momentum ma reggel tárult elém: képeket leszedni és felhasználni illusztrációként.
Így járt az én kedvenc Szarvas Attila-sztorim is, kitartó Kisvárosi Webnapló-olvasók talán emlékeznek még a kutyaházas mezőkovácsházi polgármesterre . A Hírszerzőre most egy összeállítás került fel a békési szocialista belharcokról, és bizony az egyik illusztrációt én készítettem még a helyszínen, íme a bizonyíték:

Fotó a K. Gy. Galérián

Fotó a Hírszerzőn

Ám én nem haragszom érte, tegyük a szívünkre a kezünket mindannyian, akik webes publikációval foglalkozunk: bizony szeretjük mi a Google képkereső szolgáltatását. Különben is: a Hírszerző cikke nagyon jó és pontos anyag, még ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása