2008. ápr 23.

Yuppieadó

írta: korbelygyorgy
Yuppieadó

Háááát ez a nyakkandőadó azért nem semmi. Általában kibírom, hogy késő este ne kommenteljek minden közhelyes belpolitikai történésről (mint például a koalíció bomlása, az MDF öntökszúrása Schmuck Andor nagyszüleivel, vagy éppen a Come back Kuncze a másik kis pártnál), de ez a nyakkendőadó sok. Vagy sokk.

Az első gondolata az embernek, hogy ezeknek télleg az SZDSZ volt az eszük, a szociknak csak hatalmuk és pénzük van. Aztán továbbgondolva: mivel a dolog több, mint szimpla idiotizmus, ráadásul nem is a leghülyébb szocialista javasolta, hanem Schiffer János, mégiscsak lehet valami intellektuális oka a felvetésnek. Hogy mi, még nem tudtam rájönni, talán csak viccelnek. Legendás zenész sztori, hogy néhány évvel ezelőtt valamelyik tehetségkutatón egy őszinte, kőkemény társulat erőlködött, mire egy ott lévő angol vagy amerikai vendég teljesen elájult a gyönyörűségtől. Ezt a zsűritagok és más zenészek nehezen értették, mire emberünk:

- Ez kuuurva jó! De nem tudok rájönni: valójában kit is parodizálnak?

(Csak zárójelben: a magam részéről túl sok adóra nem számíthattak volna, hacsak a pólóimat, farmereimet meg a félig elrohadt csukáimat nem akarják szintén megadóztatni - tényleg, nem lehet, hogy az oszd meg és uralkodj elve alapján a népharagot rá akarják nyomni a "galléros emberekre", akik hivatalból szép ruhában járnak, illetve futja nekik arra, hogy butikban vásároljanak?)

Szólj hozzá

nyakkendőadó