2009. júl 30.

BalaTONE-feszt: a hiteles sztori

írta: korbelygyorgy
BalaTONE-feszt: a hiteles sztori

Elég szokatlan, hogy az idén egy fesztivállal kell beérni, már ami a munka részét illeti. Bár a hangsúly mindig is a Hegyalján volt, de kezdettől voltak kisebb, levezető vagy éppen felkészülési rendezvények - és természetesen jövőre ismét így lesz.

Kezdetben a Wanted-Wan2, a mezőtúri rockfesztivál volt a Hegyalja előbulija számomra. Ez azt jelenti, hogy kevesebb munka volt, kisebb felelősség, viszont az ember egy-két-három héttel előtte átvette a fílinget és könnyebben akklimatizálódott a sajátos fesztiválköztársasági életmódra. Aztán három éve lett a BalaTONE nem is akárhol, hanem ifjúságom egyik kedvenc helyén, Zánkán (no nem azért kedvenc, mert élúttörő voltam vagy ilyesmi, hanem középiskolásként nagggyon jó kis építőtáborok voltak itt), ám a feszt ezen a helyen csak két alkalmat ért meg. Igaz, ennek más funkciója volt, egy igazi levezető buli, ahol dolgoztam ugyan, de jutott idő bringázni, strandolni, kirándulni, sőt a kiváló elhelyezés révén kiváló családi eseménynek is bizonyult.

korbely: MG 9757

 

A hiteles sztori itt található, a Népszabadság dolgozta fel még három héttel ezelőtt, de mivel Hegyalján olvastam, nem volt módom alaposabban írni róla, illetve magáról a BalaTONE-ról.

Annyi bizonyos: lesz még BalaTONE, naná, csak éppen nem Zánkán, hanem máshol, ez ügyben folynak a tárgyalások. Azt hiszem, nem is nagyon árulok el titkot ezzel kapcsolatban, hiszen a NOL-cikkben is benne van. Elég vicces ez a Barbalics-féle szál egyébként, lám-lám, a fesztiválszervezés is egy szakma, sőt fantáziátlan producereknek kifejezetten nem javallott :)

Szólj hozzá

zánka balatone fesztivál barbalics péter nolhu