2010. már 10.

Megjelent az új Korai-album

írta: korbelygyorgy
Megjelent az új Korai-album

Ritkán teszek be egy az egyben sajtóközleményt, de most ezzel a friss küldeménnyel örvendezek, egyik kedvencem, az idén húsz éves Korai Öröm új lemezt adott ki. Majd ha sikerül meghallgatnom, írok többet is.

A Korai Öröm zenekar 1990-ben alakult. A zenekar új, immáron a kilencedik sorlemeze, amely az R33 Stúdióban készült, 2010. március első hetében jelent meg az 1G Records gondozásában.

Az új albumon a koncertekről is ismert erőteljes dob és basszus, percussion ritmusszekción (Csányi Viktor, Kilián Zoltán, Jócsik János, Nádasdi Zsolt) kívül meghatározóak Szalay Péter karcosabb, légiesebb, helyenként metálos gitártémái. Természetesen Paizs Miklós egyedi fuyara szólamai és dorombéneke is fűszerezi a jellegzetesen mindig meg-megújuló „korais” hangzást, melyet Vécsi Tibi, a zenekar frontembere is megspékel. Az új billentyűs, Borosi Gábor ismét visszahozta a pszichedelikus, elektronikus, acid partykra emlékeztető hangulatot. Az utóbbi lemezeket női vendégművészek színesítették énekükkel, ez a tradíció ezen az albumon is folytatódik Berger Dalma és Tóth Napsugár segítségével. Ezen kívül Katona Gergő is közreműködik szárnykürtön.


Lemezbemutató  koncert: Gödör klub, Budapest, 2010. március 13. (Backpackers fesztivál keretében), melyet tavaszi külföldi és hazai koncertek követnek.

Az elmúlt közel húsz év alatt a Korai Öröm két alkalommal játszott a Sziget-fesztivál nagyszínpadán, és minden évben a Wan2 színpadon lépett fel, valamint a hazai rangosabb fesztiválok állandó fellépője (Volt-fesztivál, Tokaj Hegyalja-fesztivál, EFOTT, Balaton Sound). A külföldi fesztiválokon és klubokban is otthonosan mozognak, hogy csak az elmúlt három évet nézzük: Hollandia, Olaszország, Ausztria, Franciaország, Belgium, Svájc, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Románia, Szerbia városaiban játszottak.

A koncerteket a zenekar VJ-i teszik még látványosabbá, a kezdetektől fogva.

A zenekar stílusa progresszív tribal-trance-ethno.

A sajtó szerint: ambient, városi népzene, pszichedelikus ethno, a kilencvenes évek folyamatzenéje, akció-zene. "A Korai Öröm sok nép és sok galaxis hangjait ötvözi össze zenéjében, leírhatatlan bőségű, de garantált emészthetőségű zene."

Koncert és zenekari infók:

www.korai.hu

www.myspace.com/koraiorom

www.youtube.com/koraioromlive

 

Szólj hozzá

korai orom