2010. már 23.

Egy Nokia-doboz kopogatócédula

írta: korbelygyorgy
Egy Nokia-doboz kopogatócédula

Azért Orosháza nem az lenne, ami, ha minden simán menne. Ma délután a Jobbik jelentkezett egy közleménnyel, amiben a MIÉP és az LMP jelöltjét vádolják meg azzal, hogy csalással gyűjtötték össze a kopogatócédulákat.

A MIÉP-es Hovorka hirtelen feltűnése valóban fura jelenség, de ez legyen a szélsőjobb baja, hogy miként marakodnak a koncon. Az LMP-s dolog szerintem több sebből vérzik.

(...) jött az MSZP fiókája, a szárnyait próbálgató LMP. A jelöltállításhoz szükséges 750 db érvényes ajánlószelvény gyűjtése során a kudarcot vallott minipártnak az MSZP helyi aktivistái siettek a segítségére. A március 22-i választási bizottsági ülésén a Jobbik delegáltja, Németh Norbert a bizottság elé tárta a  törvénysértésről készült fényképeket, mellyel igazolható, hogy MSZP-s aktivisták biankó szelvényeket adnak át az LMP számára.

1. A szocialisták nem olyan fasza gyerekek, hogy csak úgy segítsenek egy zöld pártnak, tekintve, hogy az ő első számú érdekük az, hogy az "egyetlen demokratikus párt" pózában tetszelegjenek, ami elég perverz dolog, de nyilván akadnak buta emberek, akik pont ezzel vezethetők meg.

2. Ha mégis olyan fasza gyerekek lennének, semmiképpen nem olyan idióták, hogy az orosházi piactéren, az agórán, a város szeme előtt adjanak át egy marék kopogatót egy Nokia-dobozban.

3. Hol a bizonyíték?

Több forrásból úgy tudom egyébként, hogy volt valamiféle kapcsolatfelvétel a piactéren, ahol MSZP-s arcok tudakozódtak, de az ott lévő aktivitisták szerint nem történt semmi olyasmi, amiről a Jobbik ír. Ha a kedves vendégek ártani akartak, elvileg sikerült nekik, bár ki tudja: az óvás ügyében döntés csütörtökön várható.

Frissítés: márc. 24. 14.39: A MIÉP-pel foglalkozott a bizottság, az LMP-vel kapcsolatos panasszal holnap fog. Részletek itt.

Frissítés2: Az Oroscafé tájékoztatása szerint mobillal fotóztak a jobbikosok:

Kérésünkre a sajtótájékoztatón megmutatták az ominózus mobilos fotót, melyen annyi látható, hogy a Vásárcsarnoknál, a Jobbik irodája előtt kampányoló LMP-sek MSZP-s aktivistákkal beszélgetnek. Szerettük volna elkérni a képet, hogy közzétesszük, ám azt nem adták át részünkre, azzal az indokkal, hogy csak csütörtökön, a választási bizottsági ülés után kívánják nyilvánosságra hozni.

Frissítés3: és ígérem nem lesz több: válaszolt az LMP az orosházi Jobbiknak

Szólj hozzá

kampány mszp jobbik lmp