2010. máj 16.

Néhány új játékszer...

írta: korbelygyorgy
Néhány új játékszer...

Az elmúlt hetet, heteket a munka-privát szféra kettős egysége töltötte ki, így a netes aktitivás frontján alacsonyak a mutatók blogon és Twitteren. A munka nem szorul magyarázatra, az mindig sok van, a privátot egyelőre nem kiabálnám el, babonából, illetve taktikai okokból sem.

Addig is néhány újdonság, mert azért az újdonságokra figyelni kell. (Ja igen, közben megalakult az új parlament, hamarosan a kormány is - de hiszen azt úgyis tudjátok :)).

- Készítettem egy nokiás mobil alkalmazást a bloghoz, az OVI-com nyilvánossá tett ugyanis egy alkalmazást, mely lehetővé teszi a házilagos barkácsot is. Alapvetően egyébként nem vagyok híve az ilyen mobilalkalmazásoknak, hiszen erre van a böngésző, például az Opera Mini jóformán minden mobilra, de ha a többségnek így könnyebb a tartalomfogyasztás, hát legyen (sajnos iPhone és Android cuccokkal még adós vagyok, de gondolom, ezek is hasonló szisztémával működnek. Letöltés innen.

- Ugyancsak mobilos újdonság (vagy csak nekem?), hogy hasonlóan a Posteroushoz és a Twitpic-hez immár a Facebookra is lehet mobilról - e-mail alkalmazás segítségével - tartalmat küldözgetni, fotót, videót és persze szöveget. Ami önmagában nem is túl nagy dolog, az azonban igaz, hogy az általunk létrehozott, illetve felügyelt oldalak is kapnak önálló e-mail címet, így bárhonnan, bármikor frissíthető akár egy frissen készített videóval is a Facebook-oldal. Részletek itt.

- Végül pedig egy nagyon jó slideshow-készítő, amit Kenyez kolléga fedezett fel a hétvégén, egy gyorsan összecsapott művel demonstrálom a Flixtime tudását.

 

Szólj hozzá

nokia facebook flixtime