Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. aug 15.

Eszembe jutottál - Főhajtás Cseh Tamás előtt - ezt hallgatom mostanában

írta: korbelygyorgy
Eszembe jutottál - Főhajtás Cseh Tamás előtt - ezt hallgatom mostanában

Eszembe jutott, hogy még most, a szabi alatt akartam írni néhány sort az Eszembe jutottál - Főhajtás  Cseh Tamás előtt című albumról. Nos, a szabinak ma már tulajdonképpen vége szakadt, mert meg kellett csinálnom a jövő heti lapterveket, néhány sort azonban most írok, mert aztán félő, hogy elmarad, kilenctől este kilencig húzom ugyanis az igát.

Nos: ez egy kurva jó lemez. Nagyon jó, hogy elkészült, minden elismerés Marton Lászlónak , a lemez - a ráépülő koncert és egyéb projekt - szervezőjének. Fontos mellékszál, hogy a Magyar Narancs zenei rovata, melyet ő vezetett fontos tájékozódási forrás volt számomra a kilencvenes évek elején, nagyon sok dologra ő irányította rá a figyelmemet.

Én a napokban jutottam hozzá az albumhoz, ...

Tovább Szólj hozzá

cseh tamás

2010. aug 13.

Péntek 13.

írta: korbelygyorgy
Péntek 13.

Nem vagyok babonás, így a péntek 13-a sem érdekel (ma például kb. fél kettőig le sem esett, hogy az van), viszont mégiscsak valami égi játék részese lehettem azzal, hogy gyakorlatilag a megye más részeit szolid eső mosta, engem Kamut község határában brutális vihar (villámlással és dörgéssel) kapott el.

Már túl is mentem a falun (ami egyébként Index-falu, ha nem tudnád, ez a község nyerte meg ugyanis a portál versenyét , hamarosan bejegyzik az Index-parkot), amikor elkapott az égi áldás. A következő falu - Murony - még vagy öt kilométer, a fák nem védtek az eső ellen, ráadásul paráztam a villámlástól is, így irány vissza és egy helyi kocsmában kerestem menedéket. Bár nem szokásom, azért most alkoholt ittam bringázás közben, ...

Tovább Szólj hozzá

bringa kamut index utca

2010. aug 11.

Ha az internet szagos lenne...

írta: korbelygyorgy
Ha az internet szagos lenne...

... most ijedten lecsapnád a laptopod tetejét, kilépnél a böngészőből vagy eldobnád a mobilod. De látványnak sem semmi ez a szennyvízáradat, melyet Csanádapáca és Gerendás között, egy mellékúton kaptam le a mobilommal tekerés közben egy állattartó telep mellett elhaladva. A dolog azon túl, hogy őrült gusztustalan, minden valószínűséggel törvénytelen is.


Egyébként szabadságom tizedik napján jutottam el végre egy hosszabb, 55 kilométeres tekerésre, persze ez nem önsajnáltatás volt, lett volna módom máskor is, viszont a dolgok úgy alakultak, hogy ez a szerda reggel tűnt a legideálisabbnak erre a célra. Az útvonal Dél-Békés irányába vezetett: Csabaszabadi, Pusztaottlaka, Csanádapáca, Gerendás, Csorvás volt.


Térkép itt (sajnos ...

Tovább Szólj hozzá

környezetvédelem bringa chumbawamba

2010. aug 09.

Az én Kispálom - sokadszor

írta: korbelygyorgy
Az én Kispálom - sokadszor

Ma van a gyásznap ugye, hiába búcsúztattam el a Kispált fejben ezerszer, személyesen pedig a Hegyalján, azért utánaolvasgatok, mi újság a Szigeten. Az Index például most Kispál-dalszövegcímekre cserélte a rovatcímeket, a Twitteren is viszonylag gazdag tartalom jön elő a #kispal hashtagre. Például ez:

Pikszi : Megfigyeléseim szerint az emberek többsége gimnazista korban buzul bele a Kispálba. Ha akkor nem, később már nehezen. # kispal

Biztos aranyigazság a felismerés, hiszen mikor máskor szerethetett bele egy mai huszas-harmincas a Kispálba, illetve egyáltalán bármibe, mint középiskolás korában. Nekem ez nehéz lett volna, hiszen 1987-ben már az ötéves évfordulón is túlvoltam, s valójában csak egy-két évvel később láttam először a ...

Tovább Szólj hozzá

kispál és a borz

2010. aug 09.

Képek és videó mobillal

írta: korbelygyorgy
Képek és videó mobillal

Sajnos jelenleg nincs fényképezőgépem, ezért két mobillal (5 MPx és 2 MPx) folyt a fotózás, meglehetősen ad hoc, ennek ellenére publikussá tettük a Picasán.

 

2010 nyaralás

 

Videó csak egy készült, egy nagyon rövid Lillafüreden, a bérelhető elektronikus gyermekjárművek parkjában.

 

Tovább Szólj hozzá

youtube picasa nyaralás lillafüred

süti beállítások módosítása