Alföldi blog

Korbely György blogja

2010. nov 11.

45 éves az Ifjúsági Magazin

írta: korbelygyorgy
45 éves az Ifjúsági Magazin

A nagy kérdés, hogy lehet-e belülről bomlasztani, avagy forradalom vagy reform? A közhelyes költői kérdést most nem a rendszerváltás, vagy valamelyik buta párt belügyei kapcsán teszem fel, hanem mert  45 éves az Ifjúsági Magazin .

A negyven alatti olvasó most felkapja a fejét: hogy kerül ide az a gagyi izé?... Nos, az IM nem mindig volt gagyi izé. Amikor még nem volt internet, szabad sajtó, kazettás magnó is csak elvétve, nos a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején bizony az Ifjúsági Magazin havi megjelenése jelentette a friss infókat, természetesen zenei téren. Én nem tudom hogy csinálták, de szinte gyeplő nélkül dolgoztak fel olyan témákat, mint a Piramis-, a Beatrice-, a P. Mobil-jelenség, az IM mondta ki először, hogy a ...

Tovább Szólj hozzá

ifjúsági magazin popzenei újságírás

2010. nov 09.

Halj meg és nagy leszel

írta: korbelygyorgy
Halj meg és nagy leszel

No tessék, este arról posztolok, hogy visszatér a közel ötvenéves rockmatuzsálom , most pedig olvasom a Lángoló Gitárokon , illetve a Quarton , hogy feloszlik a Hobo Blues Band, nem is akármilyen számmisztika köré építve: Hobo 33 évesen alapította a zenekart éppen 33 éve, a búcsúkoncert pedig a mester 66. születésnapjának előestéjén lesz.

Mi több, ott lesznek a legendás korszak muzsikusai is, így Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János, Deák Bill Gyula. Sőt lemez is készül - stílusosan - Halj meg és nagy leszel címmel.

Az ős-Hobo viccesen mutat a Pajtás újság (az Úttörőszövetség lapja) címlapján

Szerintem Hobóról sokszor posztoltam, így eltekintenék az önismétléstől, talán csak annyi, hogy egy fontos személyiségnek tartom ...

Tovább Szólj hozzá

hobo doors rolling stones hbb

2010. nov 08.

Omega-feltámadás

írta: korbelygyorgy
Omega-feltámadás

Soha nem voltam Omega-fan, de soha nem mondtam, hogy az Omega szar. Egy magyar ikon, amely nagy reményekre hivatottan indult, de Presserék távozása után már nem tudott igazán emlékezetes dolgokat véghezvinni - még hogyha ezzel a kijelentéssel vitát is generálok.

Jó, tudom, ott az Időrabló, a Léna, a Napot hoztam csillagot, a Nyári éjek asszonya, de hol vannak ezek a korábbi albumokhoz képest, még hogyha a Petróleumlámpát meg a Gyöngyhajú lányt szét is cseszték a kereskedelmi rádiók az állandó játszással.

Néhány kötelező bakelitet megvettem/szereztem annak idején, amíg nem volt túlkínálat jó zenékből, pontosítva, amíg nem volt kínálati piac a magyar lemeziparban,  de például cd-n vagy mp3-as formátumban egy darab Omega-anyagom ...

Tovább Szólj hozzá

omega

süti beállítások módosítása