2011. okt 23.

Átaludt forradalom

írta: korbelygyorgy
Átaludt forradalom

Ma délután átaludtam a forradalmat, egész pontosan délután szunyókálam egyet, ahogy egy polgárember vasárnap ebéd után rekreálódik a hétfői munkanap előtt. Emiatt nincs semmiféle bűntudatom, annál is inkább, mert hatéves születésnapot ünnepeltünk napközben, aztán három óra után, amikor elvonult a vendégsereg, hallgattam vagy két percet a hangoskönyvemből a mobilomon (Ken Follett: Az idők végezetéig), aztán be is aludtam, egészen hat óráig és csak ezt követően néztem át (ugyancsak a mobilomon), mi történt ez idő alatt.

A fővárosi rendezvény teljesen rendben volt, egy Facebook "hipstercsoport" szervezett egy több tízezres demonstrációt, szerencsére olyan gáz figurák, akik a jelenlegi parlamenti ellenzék jó részét jelentik, nem szólaltak fel. Gyulán is volt egy ellenzéki "Nem tetszik a rendszer", melyen felszólalt az MSZP helyi elnöke, az LMP koordinátora és ott volt Perjési Klára volt MSZP-s polgármester, nos, ez kevésbé civil kinézetű dolog, annak ellenére, hogy volt kollégám, Bod Tamás volt a főszervező.

 

Alapvetően idegesít a mostani hatalom, még jobban a korábbi, úgyhogy bizalmatlanul figyelek minden megmozdulást, most azonban örülök, hogy Pesten sikerült tisztának maradni és webkettesen összehozni egy több tízezres rendezvényt, még akkor is, ha a Fidesz béna volt és Orbán híján lefújták az egészet, megfelelő helyettesítés hiánya miatt. 

Alapvetően azért tetszik ez nekem, mert hiszek a zsenikben és a nagy formátumú vezetőkben, de még jobban hiszek a közösség erejében. Ez a kis malőr rámutatott, hogy a Nagy Egyéniség sosem árt, ha gondoskodik megfelelő utódlásról/pótlásról, mert emberből van, mely esendő, ugyebár. Lám csak, még Steve Jobs is időben megtalálta a maga utódját, nagy kérdés, hogy az általa megálmodott vezetési modell továbbvihető-e az Apple-nél. 

Merthogy egy demokráciában nem, az holtbiztos.

 

Szólj hozzá

tüntetés nem tetszik a rendszer