Alföldi blog

Korbely György blogja

2012. júl 15.

Bringával Tokajra II.

írta: korbelygyorgy
Bringával Tokajra II.

A második napi adag rövidebb volt, de annál rosszabb, elsõsorban ingerszegény, 20-25 km is volt, hogy teremtett lélekkel sem találkoztam, leszámítva néhány arra járó autóst.ezen túl megtisztelt a szembeszél is - mondjuk ez nem volt túl durva, mint ahogy az esô sem. Egy alkalommal fordult kritikusra, amikor kibontottam az esôkabátomat, de aztán vissza is csomagoltam, mert enyhült.

Azért voltak élmények is, láttam például a híres Rózsa Péter-féle Virágoskút biokertészetet Balmazújvárost elhagyva. Nem tudom, szerencse-e, vagy tendencia, de wifi-ügyben nagyon jól állunk, bárhol is volt szükség arra, hogy komolyabb dologra elôkapjam a tabletet, mindenhol sikerült (jó, nem a pusztán, nem is a falusi kocsmában, hanem a szállásokon és az ...

Tovább Szólj hozzá

fesztivál tokaj bringa hegyalja

2012. júl 14.

Bringával Tokajra

írta: korbelygyorgy
Bringával Tokajra

A püspökladányi Árnyas kemping éttermének terasza a helyszín, ami arra utal, hogy az elsõ etap sikeres volt, de miért is ne lett volna az: az idõjárás remek volt, sõt hátszelet kaptam szinte végig és szigorú szerénységgel teszem hozzá, hogy a táv sem volt durva, lényegében egy tizessel rövidebb, mint Arad oda.

Ha már Arad: itt is volt egy kötelezõ pihenõ, mégpedig Füzesgyarmaton a volt osztálytársamnál és nagyon jó barátomnál, Farkas Józsinál és családjánál. Ahogy twiteltem is, volt sör, dinnye és birkaperkelt, persze hangsúlyozom, mértékletességre törekedtem és ezt be is tartottam, mert különben meg is döglöttem volna a nagy pusztai kánikulában.

Ez a szállás csak a héten jött össze, mert az eredetileg tervezettet ...

Tovább Szólj hozzá

bringa hegyalja

2012. júl 12.

Ötven éves a Rolling Stones - így ünneplem én a print médiában

írta: korbelygyorgy
Ötven éves a Rolling Stones - így ünneplem én a print médiában

Gördülő kövek, vagány nagypapák

Most kéne egy nagy, kinyújtott nyelv, de mindenki becsukja a száját és mélyen hallgat - sóhajtott a környezetebem valaki a minap annak kapcsán, szinte napra pontosan 50 éves a Rolling Stones.

Való igaz, szinte hihetetlen, hogy a nagyfaterék generációja vagányabb volt, mint a mai tizen-huszonévesek. Persze a hatvanas éveknek is megvoltak a maguk konformistái, ám a nagy generációnak hívott korosztály alapjaiban rengette meg a civilizációt, nem csak a kultúrában, hanem a közéletben is. Egy idő után ugyanis figyelembe kellett venni, hogy mit gondolnak a huszonévesek, mert adott esetben egy igazságtalan, vagy legalábbis nekik nem tetsző háború ellen is hangolhatták a közvéleményt, mint történt ez Vietnam ...

Tovább Szólj hozzá

rolling stones békés megyei hírlap

2012. júl 10.

Bringával Tokajba

írta: korbelygyorgy
Bringával Tokajba

Hosszú évek terve valósul meg a hétvégén. Nem nagy ügy, mármint annak, aki rendszeresen bringázik, én most mégis izgatottan készülök rá, mert egyedül még soha nem indultam háromnapos bringatúrára.

Mert mostmár nem halogatom tovább, amit tizenkét éve mindig átgondolok, aztán elvetek: ha már zöld sátor, meg ökoszínpad, legalább ilyenkor legyen kevesebb káros anyag a levegőben. Szó sincs marketingfogásról, egyszerűen egy jópofa vállalás, megtisztulás, rekreáció, hogy aztán hétfőn jobban essen a tokaji bor, meg persze a szabolcsi pálinka. Ráadásul a bringázás nálam növeli a kreativitást, hiszen van módom agyalgatni olyan dolgokon, amiken a szürke hétköznapokon nem szokásom, hiszen az információzuhatag leköti a figyelmemet. ...

Tovább Szólj hozzá

túra bringa hegyalja

süti beállítások módosítása