2013. aug 28.

Alföld Bike-ra megy az Alföldi blog(ger)

írta: korbelygyorgy
Alföld Bike-ra megy az Alföldi blog(ger)

alfoldbike_1377719109.jpg_600x378

Amikor nyolc éve megalakult az OKÉ (Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete, aki nem tudná), még csodabogárként bámultak ránk, különösen az Alföld eme szegletében volt a biciklizés bizonyos fokú másodrangú tevékenység.

Nem tudom, volt-e részünk benne, valami kicsi talán mindenképpen, de a tekerés nagyon sokak életformájává vált, sőt lassan lendül át a másik oldalra és trendi lesz.

Ennek egyik jól látható jele, hogy évről évre többen indulnak a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratoni bringás szekciójában, de még inkább az, hogy a rendezvénynek a jelek szerint lesz egy őszi kistesója, az Alföld Bike, melynek résztvevői lényegében Békés megyét tekerik körbe.

Mivel első alkalomról van szó, nem lehet tudni, hogy sikerül a dolog, én mindenesetre úgy tűnik, ráérek ezen a hétvégén (szeptember 14-15), ráadásul komoly lemaradásaim is vannak az idei bringaszezonban, így ott kell hogy legyek. Olyan utakról van szó egyébként, melyeken rendszeresen kerekezek, tehát a változás mindössze annyi lesz, hogy ezt most ezt nagy csapattal teszem.

Némi logisztikai furfangra szükség lesz egyébként, mert az indulás Szarvason lesz, az első nap pedig Gyulán zárul, illetve másnap innen indul a menet Szarvasra (igaz, némi kerülővel Csanádapáca-Orosháza felé), de ez nem foghat ki rajtunk. Én bízom benne, hogy kinövi magát az Alföld Bike egy komolyabb bringás eseménnyé. Ha jönnél te is, itt jelentkezhetsz.

(Közben találtam egy remek videót, ide is ragasztom, ha már szóba került a Szupermaraton. Igaz, román srácok csinálták az ő szemszögükből, de szerintem remek kis összeállítás a májusi versenyről.)




Szólj hozzá

bringa békéscsaba-arad-békéscsaba alföld bike