Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. ápr 21.

Föld napja bulvárosan és nem bulvárosan

írta: korbelygyorgy
Föld napja bulvárosan és nem bulvárosan

Bulvár 1.

Kezdjük a Föld napi beszámolót egy kék hírek, bulvár típusú hírrel:

- Közel 15 év hobbibringázás után elszenvedtem első sportbalesetemet, elég nagyot takartam Kardoskúton, de, ahogy mondani szokás, nyolc napon belül gyógyuló: mindkét térdem lehorzsolódott, illetve bevertem a két tenyerem is, de tudtam folytatni az utamat, 45 kilométert teljes biztonságban letekertem úgy, hogy szembe szél nehezítette a haladást.

Szóval ér röhögni, tényleg semmi gond. Az történt, hogy az orosházi OKÉ-s menet már Kardoskútra ért, amikor a szembe jövő sávban egy trabantos lehúzódása az útról olyan jól sikerült, hogy majdnem becsúszott az árokba. Persze minden szem odairányult, csak éppen én menet közben néztem, míg az előttem ...

Tovább Szólj hozzá

bulvár jegyzet föld napja léna oké

2013. ápr 20.

Körbejártuk ma délután párszor Magyarországot

írta: korbelygyorgy
Körbejártuk ma délután párszor Magyarországot

makettpark_1366484839.jpg_600x373

Ma délután jutottunk el a Mini Magyarország makettparkba, ami a szarvasi Arborétumban található. Egy három generációs program keretében néztük meg végre (unoka, szülők, nagyszülő), elvileg az április 10-ei megnyitóra is hivatalos voltam, de akkor nem tudtam elmenni. Jobb is így, mert most alaposan szét tudtam nézni, nem kellett a protokollarcokat figyelni, hanem csak élvezni az izzó tavaszi napsütést.

Jelentem, Békés megye legújabb turisztikai látványossága remek programot kínál, ha csak fél órád van, akkor is belefér, hogy megnézd, de ha több időt akarsz a természetben tölteni, akkor is le tudod kötni magad. Kihelyezett töri/földrajz/osztályfőnöki órára pedig ideális.

Bővebb infó itt

Tovább Szólj hozzá

arborétum szarvas mini magyarország

2013. ápr 19.

Puhány tél után

írta: korbelygyorgy
Puhány tél után

Ma volt az edzés edzése, azaz a vasárnapi nyolcvan kilométeres táv előfutama, csináltam egy 38 kilométeres kiskört Csorvás-Gerendás érintésével.  Az idő remek volt és megállapítottam, hogy a puhány tél ellenére a lelki és a testi egység rendben van, a cigizés miatt levegő volt talán kevesebb a szokottnál, de egyébként az idén sem esek le a bringáról remélhetőleg hosszabb táv esetén sem. 

Az igazi edzés vasárnap lesz, amikor átkerekezek Orosházára, majd onnan a csapattal a nemzeti parkba - ezt szánom a májusi Békéscsaba-Arad-Békéscsaba tekerés főpróbájának, de remélem, azért addig össze tudok hozni még egy hasonló, azaz 120 kilométeres túrát.

A bringázás nagy haszna még, hogy nyugodtan végig tudok hallgatni lemezeket, ...

Tovább Szólj hozzá

bringa

2013. ápr 18.

Most először hűtlen leszek...

írta: korbelygyorgy
Most először hűtlen leszek...

cm_bihargo_1366285863.jpg_600x960

Nyolc év telt el az OKÉ alapítása óta, melyben néhány évig én is aktívan részt vettem, de legalábbis távollétem után is igyekeztem részt venni a felvonulásokon. Most először fordul elő, hogy lakóhelyileg illetékes programon veszek részt: Békéscsabán tekerek, emelek bringát, illetve előtte eltekerek én is a fakultatív kirándulásra a Békéscsaba-Békés-Gerla vonalon. Előtte meg utána természetesen lenyomom a Telekgerendás-Békéscsaba-Telekgerendás útvonalat is.

Elég szomorú, hogy csak most indul a bringás szezon, legalábbis számomra, erről csak részben tehet az időjárás, valójában az idén elég nagy elhavazásban vagyok kenyéradó munkám és nyári projektem, a Hegyalja miatt. De talán most elindul valami, bele is kell húzni, ...

Tovább Szólj hozzá

bringa critical mass oké

2013. ápr 17.

Hegyalja Himnusz - több, mint promóvideó

írta: korbelygyorgy
Hegyalja Himnusz - több, mint promóvideó

Nem kötelességtudatból posztolom ki az idei Hegyalja promóciós videóját, hanem lelkesedésből és büszkeségből, ugyanis az alkotók egy új minőséget hoztak létre, kettős értelemben is. Egyrészt, mert olyan bandák frontemberei fogtak össze, akiknek túl sok közös dolguk nincs egymással (Anna and the Barbies, Brains, Hősök, Irie Maffia, Subscribe), de összerakták, amit tudnak és egy remek eszenciáját adták a fesztiválfílingnek. Másrészt ott a gerillarész, ami szerintem ötletben rátesz még egy lapáttal - ha nem győzöd kivárni vagy mobilon nem nyílik, itt tudod megnézni .. (Ennek tető alá hozásában volt egy-két ezreléknyi közvetítő szerepem, de ez tök lényegtelen).

Szóval ez az igazi marketing, ami nem csak mesteri módon ...

Tovább Szólj hozzá

marketing gerillamarketing hegyalja

süti beállítások módosítása