Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. sze 01.

Miért nincs Európa Kiadó a Deezeren?

írta: korbelygyorgy
Miért nincs Európa Kiadó a Deezeren?

deezer_1378016302.jpg_268x496

A Twitter nem csak arra jó, hogy 140 karakterben elmondjuk, hogy mit eszünk, hanem hasznos interakciók is folytathatók. A hétvégén például ez a párbeszéd folyt köztem és a Deezer magyar szerkesztősége között, amit én úgy értelmezek, hogy ők keresték az Európa Kiadó kiadóját/menedzsmentjét, csak az nem állt kötélnek, azaz nem hisznek a streaming zeneszolgáltatásban.

Ez szomorúsággal tölt el, mert szerintem aki a progresszivitást képviselte a nyolcvanas években és hiteles tudott maradni a további évtizedekben, az most is legyen progresszív, még ha nem is tetszenek a folyamatok. Nincs más út, CD-t már nemigen vásárol senki és ha nem akarják, hogy a torrentezők ingyen hallgassák az albumot (őszinte leszek, én sem szeretném így ...

Tovább Szólj hozzá

twitter deezer streaming zeneszolgáltatás

2013. aug 31.

Egy album, ami szíven ütött

írta: korbelygyorgy
Egy album, ami szíven ütött

Érteni értem, viszont igazságtalannak tartom, hogy a Makám Robinzon Kruzo című albuma nem lett sláger, vagy legalábbis nem kapta meg azt a figyelmet, ami járna neki,

Őszintén szólva én is véletlenül akadtam rá, azóta viszont nagy kedvencem, legutóbb például pénteken az "emlékeztető" 40 kilométeres túrámon (merthogy régen tekertem és két nagyobb lélegzetű bringázás is vár rám szeptemberben) hallgattam és akkor agyaltam rajta, hogy mi lehet ennek az oka.

A részletekben most nem vesznék el, itt található egy nagyon jó kritika az albumról , sőt ugyanitt meg is lehet hallgatni az egészet a Soundcloudon. A lényeg, hogy egy népzenével, nem is akármilyennel foglalkozó zenekar motorja, Krulik Zoltán (KruZo) kirándul a ...

Tovább Szólj hozzá

makám robinzon kruzo

2013. aug 28.

Alföld Bike-ra megy az Alföldi blog(ger)

írta: korbelygyorgy
Alföld Bike-ra megy az Alföldi blog(ger)

alfoldbike_1377719109.jpg_600x378

Amikor nyolc éve megalakult az OKÉ (Orosházi Kerékpárosok Érdekvédelmi Egyesülete, aki nem tudná), még csodabogárként bámultak ránk, különösen az Alföld eme szegletében volt a biciklizés bizonyos fokú másodrangú tevékenység.

Nem tudom, volt-e részünk benne, valami kicsi talán mindenképpen, de a tekerés nagyon sokak életformájává vált, sőt lassan lendül át a másik oldalra és trendi lesz.

Ennek egyik jól látható jele, hogy évről évre többen indulnak a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba Szupermaratoni bringás szekciójában, de még inkább az, hogy a rendezvénynek a jelek szerint lesz egy őszi kistesója, az Alföld Bike, melynek résztvevői lényegében Békés megyét tekerik körbe.

Mivel első alkalomról van szó, nem lehet ...

Tovább Szólj hozzá

bringa békéscsaba-arad-békéscsaba alföld bike

2013. aug 27.

Hetedik hely az "egómnak"

írta: korbelygyorgy
Hetedik hely az "egómnak"

goldenblogvege_1377633622.jpg_600x389

Ma délután hirdették ki a Goldenblog Ego kategóriájában a közönségszavazás végeredményét , ebben vett részt az Alföldi blog is, és köszönhetően a sok ismeretlen (na jó, néhányat ismerek, sőt egyszer én is szavaztam, hogy néha rá tudjak nézni az állásra) szavazónak hetedik hely lett belőle.

Nagyon szépen köszönöm minden szavazónak, olvasónak, keresővel idetévedőnek,. Ilyenkor persze mindig megígérem, hogy többet posztolgatok, jó ötleteimet nem hagyom a csodába, illetve nem mindig elégszem meg a könnyebb megoldást jelentő twitteres, tumblr-es, facebookos kommunikációval, aztán nem változik semmi, de hátha most...

 

 

Tovább Szólj hozzá

goldenblog

2013. aug 27.

Provokatív, nem provokatív - István, a király kőszínházba költözik

írta: korbelygyorgy
Provokatív, nem provokatív - István, a király kőszínházba költözik

Operett helyett rockopera: beköltözik a színházba az István, a király

Aki azt hitte, hogy csak egy laza hétvégi kis balhé volt az István, a király-ügy, az most nagyot téved. Közkívánatra most bekerül a kőszínházba is a "nem provokatív" István, a király, amit sajnos nem láttam és biztosan meg fogok nézni, aggályom mégiscsak van: már ezen a fronton is eljátsszuk a kettérepedést: ez a ti István, a királyotok, ez meg a mi István, a királyunk.

Egyébként meg nagyon - vagy az előző poszt szellemében : kurvára - nem tudom értelmezni ezt a provokatív színház-nem provokatív színház ellentétgerjesztést, mert hogyha e szerint mérnénk a minőséget, lényegében olcsó népszínművek szintjén lenne minden, hiszen minden korban az újító ...

Tovább Szólj hozzá

alföldi róbert istván a király jókai színház

2013. aug 26.

Újabb ellensége van a NER-nek

írta: korbelygyorgy
Újabb ellensége van a NER-nek

kurvaranem_1377512902.jpg_560x420

...miután tegnap esti A Fal-koncertjén Roger Waters a fenti feliratot vetítette ki a  Mother, should I trust the government? című szám kérdésére válaszolva. Természetesen nem vagyunk olyan naivak, hogy azt gondoljuk, a Pink Floyd-matuzsálem Orbánnak szólt be, hanem úgy általában a kormányoknak, de akkor, no... Szóval nem árt vigyázni az otthoni Pink Floyd-lemezekre, ha erre jár a gondolatrendőrség... ( Fotó, infó: Hvg.hu )


Tovább Szólj hozzá

pink floyd roger waters waters the wall

süti beállítások módosítása