Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. sze 14.

November rain

írta: korbelygyorgy
November rain

bringaeso_1379184986.jpg_600x399

Életem legextrémebb bringázásán vagyok túl, tudom, ezt írtam májusban is, miután jól eláztunk a Békéscsaba-Arad-Békéscsaba utolsó szakászán. Most azonban végig esett az eső, egyetlen különbség volt, hogy néha kicsit, néha nagyon, de többnyire az utóbbi történt.

Ez volt az Alföld Bike első napja, mi pedig megtapasztaltuk, milyen is egy november esős tekerés: mindened elázva, zenét nem tudsz hallgatni, mert a mobilod is közel van az elázáshoz, ráadásul az android meg is hülyül az esőcseppektől, mert az alkalmazások indításához elég egy esőcsepp, több csepp esetén pedig olyan, mintha egyszerre több alkalmazást nyomogatnál, ettől pedig megbolondul a rendszer.

Pedig talán jobban vitt volna a lendület, ha mondjuk Brainst vagy ...

Tovább Szólj hozzá

alföld bike

2013. sze 11.

Te is jártál Prognózisra?

írta: korbelygyorgy
Te is jártál Prognózisra?

A Kossuth Rádió mára talán egyetlen értelmes műsora, a Metró Klubtól a Szigetig vasárnap Vörös Istvánnal, a Progózis egykori frontemberével foglalkozott, aki egyébként évtizedek óta aktív zenész, csak nem sokat tudunk róla és tegyük hozzá, meg is vagyunk nélküle. (A fenti videón egyébként a Privát rocktörténet című dokusorozat vonatkozó része látható, zenei betétek nélkül).

Az interjút hallgatva, majd a videót megnézve viszont eszembe jutott egy nagyon jó barátom, akivel a mai napig viszonylag rendszeresen találkozunk, aki budapesti éveink alatt huzamosabb ideig nagy rajongója volt a Prognózisnak, s mit tesz egy jó barát, szintén elmegy Prognózisra, még ha nem is túl nagy rajongó, viszont tegyük hozzá, nagyon hangulatos ...

Tovább Szólj hozzá

vörös istván prognózis metró klubtól a szigetig privát rocktörténet kormos cirmos gábor

2013. sze 10.

15 perc személyesmárka-épülés

írta: korbelygyorgy
15 perc személyesmárka-épülés

Goldenblog-győztes készítette a húszéves Orbán Ráhel-képet (HVG.hu)

Ez egy nem tudatos personal brandépítés, kapott ugyanis a tegnap esti bejegyzésem váratlanul egy posztot a HVG.hu-n, tekintettel arra, hogy náluk is jól futott az Orbán Ráhel-féle anyag. Van benne néhány kisebb pontatlanság, de lényegében nem igazán nagy hibák (pld. már nem vagyok nevezhető orosházinak, a Kisvárosi webnapló nem egy másik blog, csupán Alföldi bloggá alakult az idők során, az alap-url ugyanaz: korbely.hu), úgyhogy nem is írtam a szerkesztőnek, mint egy túlbuzgó kampánytanácsadó. Azt pedig, hogy a kongresszus nem Orosházán volt, hanem Debrecenben, úgyis látja, aki átkatttint.

Volt egyébként, aki gratulált a Goldenblog-győzelemhez, nos, vele ...

Tovább Szólj hozzá

hvg orosházai párbeszéd

2013. sze 10.

Rajzolj pöcsöt a...

írta: korbelygyorgy
Rajzolj pöcsöt a...

pocs_1378800632.jpg_600x846

Van itten ez a botrány a péniszt ábrázoló tankönyvborító körül , ami tök röhejes meg minden, viszont volt egy jótékony hatása: előhozott egy régi Kispál-dalt, amiben ez szerepel: rajzolj pöcsöt a plakátnak. Talán a tervezőnek is ez járt az eszében, hát rajzolt egy pöcsöt a tankönyvre...

Nem szabad elfeledkeznünk a dal címéről sem: Tingli-tangli

 


1. Nem én vagyok a nagymamád,

De ha gondolok rád, megállok,

Ő biztos a bérlettokban hord,

Te meg vasárnap eszed a palacsintát.

 

2. Potyogtasd el a nápolyi-morzsát,

Rajzolj pöcsöt a plakátnak!

Sínek hosszán moccan a MÁV,

Tanítható olajfolt a mamádnak.

 

3. A tv-ben nézed a szaxofonost,

És azt gondolod, hogy de jó neki.

A kádban ...

Tovább Szólj hozzá

kispál és a borz tankönyvbotrány

2013. sze 09.

Aki lefotózta a nagyon fiatal Orbán Ráhelt és apukáját

írta: korbelygyorgy
Aki lefotózta a nagyon fiatal Orbán Ráhelt és apukáját

parbeszed2_1378752181.jpg_272x528

Elég nagy karriert futott ma be ez a kép, mely eredetileg húsz és fél éve jelent meg a boldogemlékű Orosházi Párbeszéd címlapján, a debreceni Fidesz-kongresszus illusztrálásaként. Akkoriban még helyi lapok is küldtek tudósítókat eseményekre, ma már az országosok sem nagyon, de ez itt most nem a modernkori médiakritika helye, lényeg az, hogy a szerkesztőség kvázi tudósítóként, kvázi küldöttként vett részt egyébként ezen a kongresszuson, mely nem mellesleg sorsdöntő volt a Fidesz történetében.

Nem csak azért, mert a párt ekkor tért át az elnöki rendszerre (természetesen Orbánt választották meg a pozícióra) a bázisdemokrata modell helyett, hanem mert ekkor alapozta meg jobbra tolódását, ezt követően kezdődött meg az ...

Tovább Szólj hozzá

fidesz orbán viktor orosházi párbeszéd orbán ráhel

süti beállítások módosítása