Alföldi blog

Korbely György blogja

2013. dec 14.

Friss videó a családi albumból

írta: korbelygyorgy
Friss videó a családi albumból

Egy újabb érem a gyűjteményben, évek óta tartó versenyünket mostmár egyértelműen Hédi nyerte meg, én ugyanis évente csak egyet produkálok a szupermaratoni letekerésével (ahol ugye alanyi jogon jár az érem magáért a táv teljesítéséért), ő pedig most szerzett egy újabb bronzot a békéscsabai atlétikai klub mai mezeifutó-versenyén.

Tovább Szólj hozzá

futóverseny hédi

2013. dec 12.

A kilencvenes évek legjobbjai - akiknek szerintem helyük lett volna a listán

írta: korbelygyorgy
A kilencvenes évek legjobbjai - akiknek szerintem helyük lett volna a listán

Már a harmadik poszt foglalkozik a Quart.hu hétvégi 50-es listájával, ami nem azt jelenti, hogy semmi más nem foglalkoztat ezekben a napokban - jaj, dehogynem! -, hanem mert nagyon fontos kultúrmissziónak gondolom ezt az összeállítást, akárcsak a korábbi, a nyolcvanas évek új hullámát elemző részt.

Ha én kapnék egy ilyen feladatot, nyilván bele sem mernék vágni a falat nagysága miatt, így tehát nem is kritikus a megközelítésem, ennek ellenére nem is kizárólag a saját ízlésem szerint próbálom összeszedni azokat a dalokat/előadókat, akik ugyancsak fontosak voltak a mai 30-40-50-es korosztálynak annak idején.

...

Tovább Szólj hozzá

kilencvenes évek quart.hu

2013. dec 10.

Közkincs lett néhány Rouge-nóta - emlékszik még rá egyáltalán valaki?

írta: korbelygyorgy
Közkincs lett néhány Rouge-nóta - emlékszik még rá egyáltalán valaki?

Nem mentünk át videóblogba, annál is inkább, mert a vizuális élmény sajnos beszerzési forrás híján viszonylag alacsony, de itt nem is ez a lényeg, hanem az audióhatás.

Remélem, a korabeli Rouge zenekar tagjai nem rúgják szét a seggem így virtuálisan, de ma délelőtt átmentem online kiscserkészbe és kitettem a YouTube-ra néhány számot a szerintem méltatlanul elfeledett kilencvenes évekbeli zenekartól.

A dolog úgy kezdődött, hogy készülök írni egy nagyobb lélegzetű posztot a minap publikált Quart-listáról (mostmár higgadtan, a Nihil-ovációból némileg felébredve), s ehhez gyűjtögetem a - szerintem - kihagyott dalokat, előadókat, s arra döbbentem rá, hogy a Rouge teljesen elveszett az analóg világban, alig találtam egy-két cikket, ...

Tovább Szólj hozzá

rouge kilencvenes évek

2013. dec 09.

A Nihil dala az ötödik legjobb!

írta: korbelygyorgy
A Nihil dala az ötödik legjobb!

Kora reggel majdnem elhajítottam a tabletet meglepetésemben: a Quart.hu ezúttal a kilencvenes évek legjobb dalait rakta össze , ami persze vitatható/megkérdőjelezhető/fikázható, azonban helyi érték szinten mindenképpen szuper: az ötvenes lista ötödik helyezettje a Nihil zenekar, Békéscsabáról. 

Most beszéltem telefonon Povázsai Sziszivel, az 1989 és 1994 között működő banda énekesével, aki tőlem értesült a jó hírről. Pár koncertjüket én is láttam, illetve kitartóan hallgattam a koncertkazijukat, de kevés infóm volt róluk, így megtudtam tőle, hogy négyen alkották a bandát: Szilárd volt az énekes, Prisztavok Tibi a basszusgitáros, a gitárost Gombász Tóth Andrásnak hívták, a dobos pedig Hegyi Öcsi volt. A két utóbbiról ...

Tovább Szólj hozzá

nihil kilencvenes évek quart.hu

süti beállítások módosítása