2014. aug 21.

A Facebookon jelentette be Velkey, hogy ő a közös jelölt Békéscsabán

írta: korbelygyorgy
A Facebookon jelentette be Velkey, hogy ő a közös jelölt Békéscsabán

velkey_1408644832.jpg_370x529

Nem tudom, mennyire bréking (a helyi online felületeken még nem láttam), hogy Velkey Gábort indítja a baloldali ellenzék Békéscsabán polgármesterjelöltként. Azt a Hanó Miklóst hívja ki, aki korábban kisgazda volt, az előző ciklusban pedig fideszes országgyűlési képviselő, nem mellesleg békéscsabai alpolgármester.

Függetlenként indul Szarvas Péter, korábbi Volán-vezér, akit először a szocik akartak kirúgni állásából, végül a Fidesznek ez sikerült. Azt viszont nem tudom most hirtelen értelmezni, hogy a Jobbik is támogatja Pétert.

Velkey számára sem ismeretlen a T. Ház, hiszen korábban az SZDSZ színeiben volt országgyűlési képviselő. A hírt egyébként a politikus frissen indított Facebook-oldalán találtam.

Mivel elég hiányosak az ismereteim, nem tudom, van-e már LMP-s jelölt (erről sem találtam infót, legalábbis a Beolon), remélem, egy vállalható jelölttel rukkolnak elő, gondolom ismét Takács Pétert indítják. Neki ugyanaz az előnye, mint a hátránya egyébként: régi motoros a városházán, korábban az MDF színeiben politizált, szóval arra gondolok, a szakértelemmel nincs hiba, ám az ökopárt imidzséhez mindenképpen egy új arc dukálna.

Szólj hozzá

LMP Békéscsaba választás 2014 Takács Péter Velkey Gábor Hanó Miklós Szarvas Péter