2016. júl 20.

Playlist halott magyar rockzenészekért való virrasztáshoz

írta: korbelygyorgy
Playlist halott magyar rockzenészekért való virrasztáshoz

Az imént raktam össze egy lejátszási listát éjszakai munkához, melyet most meg is osztok gyorsan. Ahogy ilyenkor mondani szokás, a playlist korántsem teljes, ám remélem, az elmúlt évtizedek minden fontos szereplője megtalálható itt. Mindamellett szubjektív is a lista, így kimaradtak azok, akiket még kíváncsiság szintjén sem hallgattam soha, itt elsősorban a táncdal műfaj képviselőről van szó. Szerepelnek viszont kevésbé ismert, ám kulturális értelemben mégis meghatározó nagy halottak, többek közt Dénes Dönci József, Őz Zsolt (Vidámpark) és Dixi, aki nem volt zenész, de nélküle mégis hiányos lenne az összeállítás.

 

Különösebb magyarázatra nincs szükség az előadókat, illetve a dalokat nézve: Tűzkerék: Radics Béla, Syrius: Orszáczky Jackie Miklós, TRB: Tunyogi Péter, LGT: Somló Tamás, Barta Tamás, Illés: Illés Lajos, Pásztory Zoltán, P. Mobil: Bencsik Sándor és Cserháti István, Barbaro: Herpai Sándor dobos és természetesen Cseh Tamás.

A sorszámozás sem fontossági, sem időrendi rangsort nem jelent, úgyhogy a legjobb, ha keverve hallgatod.

(A listát akkor is meg tudod hallgatni, ha nincs Spotify-előfizetésed, elég, ha regisztrálsz a szolgáltatásra, akár a Facebookoddal.)

 

 

Szólj hozzá

spotify Radics Béla Somló Tamás Dönci Tunyogi Péter magyar legendák Dixi