2020. ápr 24.

Hogy mondják propagandanyelven, hogy hány évig tart még a bál? 2. rész

írta: korbelygyorgy
Hogy mondják propagandanyelven, hogy hány évig tart még a bál? 2. rész

Előzmény: Hogy mondják rendőrnyelven, hogy hány évig tart még a bál?

 Még egy bőrt a medvéről: miután befejeztem három sláger rendőrnyelvre alkalmazását, eszembe jutott, milyen viccesen mutatnának mindezek egy számomra teljesen idegen nyelvezettel, a propagandamédia szemszögéből. Nem volt túl nehéz dolgom, hiszen minden sor mögött meg lehet találni az ott rejtőző komcsit, libsit és persze Sorost.

soros-gyorgy.jpg

Kék asszony (LGT)

Újabb veszteség elé néz a magyarság: elhagyni készül az országot egy igazi hazafi, aki sötét összeesküvés áldozata lett. Olvasónkat egy, a szociálliberális körökhöz köthető nő, a Kék asszony hálózta be. Az elnevezés nem véletlen, hiszen az általa előszeretettel viselt színvilágból következtetni lehet megbízójára, a Szabad Demokraták Szövetségére, illetve Soros Györgyre.

Magát megnevezni nem kívánó panaszosunk szerint a Kék asszony teljesen kifosztotta, mindössze egy meglehetősen értéktelen dalt hagyott hátra. A migránsvonal is tetten érhető, hiszen távozáskor a nő - miközben szomorúnak álcázott kék szemével azt kommunikálta, hogy döntése végleges - egy kendővel takarta el az arcát.

- Ha jönne egy asszony, ki engem keres, mondjátok meg, hogy a szívem üres - nyilatkozta az elkeseredett férfi, aki szerint csak az Orbán-kormány hozhat végleges megoldást az ehhez hasonló problémákra. Azt sem tartja kizártnak, hogy néhány ismerős arccal dalba fojtja bánatát, a készülő zenemű munkacíme: NÉLKÜLED.


A bál (PUF)

Momentumos fiatalok, nagy valószínűséggel bódult állapotban reggelig tartó party-t tartottak. Megbízható forrásaink szerint Fekete-Győr András és Donáth Anna is megjelent a helyszínen, akik csatlakoztak az elektronikus zenére vonagló társasághoz. Tánc közben a pártelnök kifejti: a világot a szolgájának tekinti, a szíve pedig szabad, azaz liberális és arra kéri a párt vezetésében ugyancsak részt vevő nőt, hogy mutassa meg magát, jelentsen ez bármit is.

Hiába a flancos nyugati iskolák, a momentumosok alapvető ismeretekkel sincsenek tisztában, ugyanis Fekete-Győr azt kérdezi társától, hogy - idézzük - "hány évig tart még a nyár?", ami ugyebár alapvető nonszensz, hiszen egy óvodás is tudja, hogy a nyár egy éven belül van és senki ne jöjjön már ilyen költői képekkel, hogy a nyár a fiatalságot fejezi ki. Ezen túl bizonyos csókokról, azaz szexuális bűncselekményekről  is szó esik, hiszen a momentumos főnök arra is kíváncsi, hogy "hány évig tart még a csók, az arcunkon, ami sohase volt". Eszerint biológiából sem volt túl erős a hatalommániás párt..

A jelző nem túlzás, hiszen a nyugatos Lenin-fiúk és lányok  úgy képzelik pártjuk hatalomra jutását, hogy Donáth Annát koronáznák meg, de a tényleges hatalmat Fekete-Győr gyakorolná. Több szemtanúnk szerint jelentette ki ugyanis a pártelnök: "királynő vagy, de én a király", a háttérben azonban egy névnapozó vénember dörzsörli a tenyerét: Soros György.

 

Mielőtt elmegyek (Bikini)

D. N. Lajos szociálliberális értelmiségi kedvenc napi tevékenysége, hogy a Kádár-kor iránt nosztalgiázik körúti bérleményében. Teszi ezt korabeli papíralapú fotók segítségével. Különösen kedves számára az a kép, mely Ivánt, az Orbán Viktor miniszterelnök úr által hazazavart Vörös Hadsereg egyik katonáját ábrázolja. 

A szociálliberálisok meghatározó hangadója három évtized után sem érti, hogy történhetett mindez, HVG-s, Élet és Irodalom-beli írásaiban burkoltan gyakran utal rá, hogy mik voltak Iván utolsó szavai: "Mielőtt végleg elmegyek, kapsz egy képet rólam" A katona azt hangsúlyozta, hogy két lehetősége van: ha hiányzik a kommunista rezsim, vegye elő és nézegesse, de szét is tépheti, ha már elengedte. De nem tépte szét.

Ám senkit ne tévesszen meg a kívül zöld, belül vörös, fölényes, hangvétel: D. N. Lajos egy igazi lúzer, több egykori barátja, mára a NER-hez megtért hazafiak elmondása szerint szobája berendezése a négy szürke felon túl egy rádió és egy asztal, valamint egy nagy trikó, amit még Ivántól kapott. Így tehát ki vitatná Lázár János képviselő úr, egykori polgármester és miniszter úr évszázadok óta érvényes megállapítását, miszerint mindenki annyit ér, mint amije van.

Szólj hozzá

soros györgy bikini pál utcai fiúk propagandanyelv LGt