2020. ápr 22.

Hogy mondják rendőrnyelven, hogy hány évig tart még a bál?

írta: korbelygyorgy
Hogy mondják rendőrnyelven, hogy hány évig tart még a bál?

Valójában Nyáry Krisztián minapi posztja inspirált az alábbi kis játékra, ő három verset költött át rendőrnyelvre. Gondoltam, csavarok egyet a dolgon, és dalszövegeket írok át, ami elég nehéz stílusgyakorlat volt, mi több, nem is tisztán rendőrnyelvi lett az eredmény, ugyanis visszaolvasva felfedeztem III/III-as jelentésnyelvet, némi álbölcsészes modorosságot és marketinges bullshitdumát is, de nem változtattam meg, hiszen ezek ugyanolyan vicces dolgok. A kiválasztás teljesen random, azaz nem törekedtem a magyar popzene teljes lefedésére, így utólag szembesültem vele, hogy a hetvenes évek közepe, és a nyolcvanas évek közepe az eredeti művek megszületésének ideje (arra természetesen figyeltem, hogy a kiválasztott dalok lehetőség szerint közismertek legyenek egy-egy szubkultúrán túl is). Felmerült, hogy nem fedem fel a forrásokat, azonban már az első annyira nyilvánvaló, hogy hülyeség lett volna rejtvénnyé tenni a dolgot. Jó mulatást, ha tetszett, csinálok még, és persze ahogy Nyáry Krisztián, én is mindenkit arra buzdítok, hogy végezze el a maga stílusgyakorlatát rendőrnyelven akár versek, akár dalszövegek, akár más művek vonatkozásában. Tekintetében. Viszonylatában. 

 

LGT: Kék asszony

Nevezett állampolgár bejelentést foganatosít, miszerint elhagyni készül lakóhelyét. Feljelentése szerint eltulajdonították egy fontos központi szervét. A lopás vétség gyanúsítottja egy férjezett nő, különös ismertetőjele, hogy kék színű.

A sértett előadta továbbá, hogy más értékei is eltűntek, a Kék Asszony nevű keresett személy csupán egy zeneipari alkotást, úgynevezett dalt hagyott a helyszínen. A bejelentő visszaemlékezése alapján a gyanúsított kék színű, magas hőmérsékletű látószervei negatív hangulatról tanúskodtak, és információátadásra használta azokat, közölve, hogy eltűnését életfogytig tervezi.

A bejelentő visszaemlékezése kedvező időjárási viszonyok közt látta utoljára a gyanúsított személyt, aki szó nélkül távozott, miután egy migránsok által rendszeresített lepel segítségével takarta el az arcát, csupán a már említett dalt hagyva maga után.

A sértett ezen túl jegyzőkönyvbe diktálta, hogy a gyanúsítottal nem kíván újra találkozni felbukkanása esetén, csupán üzenetet hagyott számára, miszerint központi szerve a kifosztás miatt teljesen üres maradt, továbbá bejelenti, hogy a tartós egyedüllét esetleges újabb zeneipari alkotás létrehozását teheti lehetővé.


Pál Utcai Fiúk: A bál

Fiatalkorú férfiak fiatalkorú nőkkel tartanak a hajnali órákig elhúzódó táncos rendezvényt. Az arra járó fiatal férfi utasítja a társaságában lévő fk. társát, hogy maguk is vegyenek részt a rendezvényen, a jelenlévők figyelmét magukra vonva. A pár férfi tagja kifejti, hogy a világ a háztartási alkalmazottja, illetve a központi szerve mentes a kötöttségektől és továbbra is magamutogatásra szólítja fel társnőjét.

bal.jpg

Forrás: PUF.hu

Majd váratlanul beugratós találós kérdést tesz fel a naptári rendszer tekintetében: hány évig tart még a nyár? Miután nem kap értékelhető választ, kijelenti, hogy a központi szervükben akár végtelen ideig is elhúzódhat. Ugyancsak naptári vonatkozású, intim kérdést tesz fel arra vonatkozóan, hogy hány év egy csók, ám kisvártatva kijelenti, hogy a megjelölt intim esemény meg sem történt.

A személy ezt követően felszólítja partnerét, hogy tartson prezentációt az élet vonatkozásában, hozzátéve, hogy a közös szórakoztató tevékenység során legyőzi szorongásait. Egyben arra utasítja fiatalkorú hölgyismerősét, hogy erőkifejtést foganatosítson rajta, ha fájdalomra panaszkodik. Végezetül kijelenti, hogy leginkább a feudális államforma híve, ezért partnerét bízná meg az uralkodói jogokkal, ezáltal ő is hatalmi szerephez jutna.

Bikini: Mielőtt elmegyek
Egyedülléte során a megfigyelt személy egykori kapcsolatát idézi fel, azon reményének hangot adva, hogy a nevezett hölgy hajlandó a viszony megújítására. Ennek során régi, az elköltözés alkalmával nála hagyott papíralapú fotókat nézegeti, melyeken alkalomszerűen felfedezi a nőt. 

Hosszas megfigyelés után arra a következtetésre jut, hogy nem lát ok-okozati összefüggéseket a történtek között, különösen a távozó partner búcsúszavai vonatkozásában. Az hangzott el ugyanis a visszaemlékezés szerint, hogy a végleges távozás során egy fotót ajándékoz azon célból, hogy hiányérzet esetén felidézze őt. Lehetséges opcióként felmerült a megsemmisítés lehetősége is.

A megfigyelt személy tartózkodási helye meglehetősen szegényes, a falak szürkék, továbbá egy rádió és egy asztal található a bérleményben, illetve a felsorolásban helyet kap egy nagy trikó is, melyet a kapcsolatot felbontó nő ajándékozott részére.

Szólj hozzá

bikini lgt pál utcai fiúk nyáry krisztián rendőrnyelv