Alföldi blog

Korbely György blogja

2003. nov 30.

írta: korbelygyorgy

 
- Zalai magányában figyelemmel kíséri a magyar közélet hangos ügyeit? Gondolok például a K & H-botrányra vagy a zsidózó pártalelnök-lelkész felmentő ítéletére.

– Miért lennék bármitől elszigetelve? Néha egyenesen úgy tűnik, mint ha bizonyos folyamatok világosabban is látszanának innét.

Ezt Nádas Pétertől kérdezi Kunstár Csaba a Népszabi e heti Hétvége rovatában. Mennyire igaz: nincsenek politikus haverok, nem vagy ott a tűznél (pontosabban néha sütkérezhetsz a helyi kis szalmalángocskáknál), senki nem dumálja tele a fejedet hülyeségekkel. Mint ahogy egy focimeccs is jobban élvezhető a tévéből - feltéve, ha jók a kameraállások és a kommentátor is normális. Nos, ez utóbbival sok esetben bajok vannak, ...

Tovább Szólj hozzá

2003. nov 30.

írta: korbelygyorgy

Vonakodva kezdtem el nézni az AIDS-világnapi koncertet az MTV-n (a magyar tévén), mert megvan a véleményem a popipar nagy öregjeiről és bizniszmenjeiről (lásd Live Aid a nyolcvanas évekből). Most azonban kellemesen csalódtam, főként a helyi erők - mármint a dél-afrikaiak - tetszettek, de jó volt a Corrs, a U2, a Eurythmics, illetve a Queen tagok különböző jamelései. De jaj, mit látok, csak nem Bob Geldof szerencsétlenkedik ott? Mingyááá visszavonok mindent! :-)
Tovább Szólj hozzá

2003. nov 29.

írta: korbelygyorgy

Dolgozatok, pályázatok letudva, jöhet a Faludy-felkészülés: lógok a Google-on és igyekszem minden lehetséges infót elolvasni. Persze lehet, hogy rossz a felkészülési módszer, mert most kapásból ezer kérdést fel lehetne tenni az öregnek, viszont nem lehet, csak mondjuk 15-öt - de mi legyen az a 15? Mindenesetre újraolvasom a most letöltött Pokolbeli víg napjaimat, illetve belevetem magam az aktualitásokba, mármint lakás, Fanny asszony, no és a mellékelt ábra...
Tovább Szólj hozzá

2003. nov 29.

írta: korbelygyorgy

Amikor tegnap feltettem a HVG-cikket a Karinthy-nagymamáról, nem gondoltam, hogy különös aktualitása lesz. Valami véletlen folytán hajnalban megnéztem a Találkozások című sztármagazint, ami eddig egy light-os kisszínes-gyűjtemény volt, azonban péntekről szombatról virradó éjjel azt hiszem, átlépték a jóízlés vagy micsoda határát. Mi volt az egyetlen téma? Hát hogy Geszti Péter nyilvánosan csókolózott Gregor Bernadettel. Ez még hagyján, de megszólalt a Gregor-lány több volt pasija, archívról mutogattak néhány volt férjet és persze szegény Gryllus Dorkát, az egésznek az lett a konklúziója, hogy G. B. a végzet asszonya és Gesztinek annyi. Ja, és hogy Geszti mennyire hasonlít Gát Györgyre és G. B. G. D.-re. Röhögnöm kell. Vagy ...
Tovább Szólj hozzá

2003. nov 28.

írta: korbelygyorgy

Egy igazi polgári bulvár, izgalmasabb emberekről, mint Évi és Majka, meghatóbb végkicsengéssel, mint a Love Story. Ráadásul igaz is...

BÖHM ARANKA, A PROVOKÁLÓ MÚZSA - A fekete ciklon

 Meghökkentő és különleges jelenségként ábrázolja az Ördöggörcs című ön- és családanalizáló kötetével a minap íróként is debütáló Karinthy Márton színidirektor a nagyanyját, Böhm Arankát. Akit már őelőtte is számos szerző tett halhatatlanná - ám akiről jószerével még egy valamirevaló lexikoncímszót sem lehetne összeállítani.

Tovább Szólj hozzá

2003. nov 28.

írta: korbelygyorgy

A nap írása, ismét egy olvasótól. Vagy mégsem csak olvasó? :-) Lényeg az, hogy fórum rovatból emeltem ki Bronstein írását, aki erre a Grespik-őrületre reagál lelkes forradalmisággal.

Az éjjel szörnyű álmom volt.
A Kárpátokban voltam. Egy dús legelőn ősi mokány ázsiai lovak pajkoskodtak, fejem fölött turulmadarak évődtek, néhányuk a nemzeti színű ruhája miatt felkoncolt szerencsétlen Natalia Oreiro testéből lakmározott.
Bementem egy MAGYAR BÍRÓSÁG feliratú épület egyik tárgyalótermébe - ahol épp egy tárgyalás kezdődött a Corpus Iuris legutóbbi számában kihirdetett új eljárásjogi kódex alapján - és beültem egy "csak magyaroknak" feliratú padsorba.
A jelenlévők először elénekelték a Himnuszt, ki tisztelettudóan ...
Tovább Szólj hozzá

2003. nov 27.

írta: korbelygyorgy

Tessék, itt van, nesztek! Mármint akik felelősek ezért az egész hisztériáért... Mostmár a jelek szerint a szélsőbal is mozgolódik. F*sza kilátások.

Megdobálták a Hegedűst felmentő bíró házát
 2003. november 27., csütörtök, 22:24
 
"Rendkívüli esemény" történt annak a bírónak a vidéki otthonánál, aki az elnöke volt a közösség elleni izgatással vádolt ifjabb Hegedűs Lorántot másodfokon jogerősen felmentő bírói tanácsnak - erősítette meg az MTI információját a Fővárosi Ítélőtábla elnöke csütörtökön, telefonon.

A tanácsvezető bíró Borsod-Abaúj-Zemplén megyei lakásának ablakán ismeretlen tárgytól származó csillag alakú sérülés keletkezett - mondta Lukács Zsuzsanna. A történtekről, mint minden ...

Tovább Szólj hozzá

2003. nov 27.

írta: korbelygyorgy

Lám-lám, hirtelen visszajött a StatSector, igaz, hogy mindenki nulláról indul demokratikusan.

Más: ha lenne itt a blogon olyasmi, hogy a nap gondolata, vagy a nap írása, akkor ma nem filozófus, köziró, politikus stb. vinné a primet, hanem egy olvasó, Gazdag László közgazdász, aki Mellár Tamás leváltása kapcsán írt egy korrekt, higgadt levelet, amit a Népszabi közölt mai számában. A dolognak különös aktualitást ad, hogy itt is leváltották Kiss Viktória ÁNTSZ-vezetőt, akiről az hírlik, hogy kereszténydemokra és ezért kellett mennie. Hangsúlyozom: jó szakemberről van szó, aki nem polgári körözött, meg hőzöngött összevissza síppal-dobbal, csak éppen mert nem szoci lenni. Hát mindenki meghibbant már?
Tovább Szólj hozzá

2003. nov 27.

írta: korbelygyorgy

Valahogy nincs szerencsém ezekkel a free statisztikai programokkal, ma reggelre a Statsector dobta be a törülközőt. Ami azért is bosszantó, mert este 11-kor, amikor kikapcsoltam a gépet már 87 találata volt a blognak, ami öttel több, mint az eddig rekord. Megnéztem más blogokon is, sajna ott sem látszik a Statsector ikonja, úgyhogy itt is valami rendszerhiba történhetett (gondolom, hirtelen sokan lettünk, miután a Statcenter behalt...) Ismét elvették egy játékomat, pedig teljesen rákaptam, hogy napi, heti látogatottsági adatokat elemzek, mint valami online vállalkozó. Lehet, hogy mégsincs rendben minden az egómmal? :-)
Tovább Szólj hozzá

2003. nov 26.

írta: korbelygyorgy

A héten itthon dolgozgatok, pontosabban csak a legszükségesebb, legégetőbb napi feladataimat végzem el, mert dolgozatot kell írnom európai gazdaságból, amihez csend és nyugalom kell, egyébként egy politolóügiai témájú tanulmányről írok (Kende Péter A demokratikus kormányzat morális felelőssége), ami ugyebár hálás téma, nem is okoz különösebb gondot, más kérdés, hogy 17 ezer karakter szómenést összehozni nem nagyon lehet irodai zajban, miközben mindenki az általam használt egyetlen normális számítógépet akarja használni.

Két hét múlva nagy kihívás előtt állok: Faludy Györggyel csinálok pódiumbeszélgetést a szarv asi Zebra Klubban a Liberális Klub szervezésében. Nagy falat, sokat kell készülnöm, észnél is kell majd ...

Tovább Szólj hozzá

2003. nov 25.

írta: korbelygyorgy

A napokban felhívott a Hungarotel egyik helyi vezetője, az irodában használt ADSL-ről érdeklődött, hogy tetszik, ki tudjuk-e használni, satöbbi, már rosszat sejtettem, amikor kibökte: tartanék-e egy rövid beszámolót egy ADSL-népszerűsítő rendezvényükön, ahol elmondanám, hogy mire használom én, pontosabban a rádió a szélessávú netet. Szerencsémre a válasz nem volt nehéz, ugyanis ebben az időpontban - péntek délelőtt - iskolában vagyok, így nem lehetek ott.

Egyébként pedig a fene tudja, hogy elvállaltam volna, hiszen korábban, az általam szerkesztett inforMánia rovatban folyamatosan szapultam a Hungarotelt, elsősorban durva árai miatt, ugyanis a máshol nagyon sokat szidott Matávnál jóval kedvezőtlenebb árakat alkalmaztak, nem ...
Tovább Szólj hozzá

2003. nov 24.

írta: korbelygyorgy

Hát most én is bírálni fogom a független hatalmi szervezetet, ezúttal a Cégbíróságot. Ma délben tudtam meg ugyanis, hogy egy új állásfoglalás szerint nem lehet bejegyezni a .hu, .com, .net stb. végződésű cégneveket, mert csak.Nem zavarja őket, hogy a tényleges internetes cím is az enyém, ragaszkodnak a saját rögeszméikhez (hülyeséget akartam írni, de hát nem vagyok én egy Tamás Gazsi :-)).

Erről még talán nem is írtam: bt-t alapítunk mi az én életem párjával, persze nem kell nagy kaszálásokra, szuper tevékenységre gondolni: kényszervállalkozásról van szó,. ami az egyre több gondot okozó szellemi szabadfoglalkozást váltja ki, az ilyen számlákat ugyanis egyre kevésbé nézik jó szemmel a kifizetőhelyek. A betéti társaság arra ...
Tovább Szólj hozzá

süti beállítások módosítása